www.ciposdoboz.huwww.ciposdoboz.hu

A MÁV és a MÁV-START Zrt. is társult a Baptista Szeretetszolgálat Karácsony előtti karitatív kezdeményezéséhez, a "Tízezer Gyermek Karácsonya" elnevezésű akcióhoz.

 

 www.ciposdoboz.huwww.ciposdoboz.hu

A MÁV és a MÁV-START Zrt. is társult a Baptista Szeretetszolgálat Karácsony előtti karitatív kezdeményezéséhez, a "Tízezer Gyermek Karácsonya" elnevezésű akcióhoz.

 

 A vasúttársaság ingyenesen rendelkezésre bocsátotta a Keleti pályaudvari épülethez közeli területét, hogy ott a Szeretetszolgálat felállíthassa lakókonténerét a cipősdoboz ajándékok gyűjtéséhez.

 A Baptista Szeretetszolgálat idei, Karácsony előtti időszakban is megszervezi a "Tízezer Gyermek Karácsonya" elnevezésű cipősdoboz ajándék és adománygyűjtő akciót. Ennek keretében a Szeretetszolgálat aktivistái az ország számos frekventált pontján (Budapesten például a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegén kívül az Állatkert Játszóháznál; a Deák téren; a Batthyány tér Bem rakparti részén; a Keleti Pályaudvar sarkánál a Kerepesi úton; valamint a WestEnd City Centerben a nagy karácsonyfánál) lakókonténerekben gyűjtik az ajándékcsomagokat a több mint tízezer rászoruló, nehéz körülmények között élő kisgyermek és családjaik részére.

A Keleti pályaudvarnál felállított gyűjtőhely 2007. november 30. délelőtt 10 órától december 15. estig fogadja a „cipősdobozokat", tehát az ajándékokat és felajánlásokat.

A Baptista Szeretetszolgálat „Tízezer Gyermek Karácsonya" elnevezésű Cipősdoboz akciója november 22-én kezdődött el. A szervezet négy héten át fogadja és továbbítja mindazok ajándékait, felajánlásait, akik – ha csak egy cipősdoboznyi ajándék erejéig is, de – segíteni tudnak a szeretet ünnepe előtti napokban a rászoruló kisgyermekeken és családjaikon. A felajánlásokból származó ajándékok kerülnek majd ugyanis ezen gyermekek karácsonyfái alá.

2006-ban, tavaly több mint 13 ezer dobozt fogadott és osztott szét a Szeretetszolgálat a rászoruló gyermekek között, ezzel a cipősdoboz akció Magyarország legtöbb adakozót megszólító, cselekvésre bíró időszakos segélykampányává gyarapodott.

Az idei akció eredményeként várhatóan mintegy 30 ezer ajándékcsomag jut célba nélkülöző, naponta éhező, nem hogy ajándékot, de gyakorta még meleg ruhát sem látó gyerekekhez.

A Szeretetszolgálat vidéki és fővárosi gyűjtőhelyein, valamint postai úton várja az ajándékcsomagokat. A gyűjtés, amelyről reményeink szerint a média napi rendszerességgel beszámol majd, december 15-ig tart. Ezt követően a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesi hálózata gondoskodik országszerte az ajándékdobozok kiosztásáról.

A 2007. november 22-től december 15-ig tartó Cipősdoboz akció WEB lapja: http://www.ciposdoboz.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük