www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu  

Száz informatikai biztonsági termékből 96 megbukik az első vizsgáján — derül ki az ICSA Labs most közzétett tanulmányából. A VirusBuster 2005 óta minden évben kiérdemelte a neves amerikai gyártófüggetlen tesztlaboratórium tanúsítványát.

www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu  

Száz informatikai biztonsági termékből 96 megbukik az első vizsgáján — derül ki az ICSA Labs most közzétett tanulmányából. A VirusBuster 2005 óta minden évben kiérdemelte a neves amerikai gyártófüggetlen tesztlaboratórium tanúsítványát.

A nemzetközi jelenlét mindig is fontos volt az informatikai biztonság hazai specialistája számára. A külpiaci siker építésének egyik pillére a termékek bevizsgáltatása. "Szakterületünkön különösen kiélezett a verseny, kulcskérdés a megrendelő bizalmának megszerzése, megtartása. Ebben segítenek a konkurenciaharcban semleges tesztlaboratóriumok tanúsítványai" — magyarázza Bozsó Julianna ügyvezető, miért vállalja a cég a korántsem olcsó nemzetközi megmérettetést.

Világviszonylatban az egyik legrangosabb ilyen bevizsgáló intézmény az IT biztonsági ágazatban az ICSA Labs (http://www.icsalabs.com/). Szinte nincs olyan valamirevaló gyártó, amely ne nevezné be termékeit a laboratórium vizsgájára. Külön növeli a minősítés értékét, hogy évről évre meg kell újítani. Nos, a neves amerikai tesztelő most úttörő tanulmányt tett közzé. Az "ICSA Labs termékminősítési jelentés" ("ICSA Labs Product Assurance Report", www.icsalabs.com/whitepaper/report) az elmúlt húsz esztendő hét termékkategóriában lefolytatott sok ezer tesztjének általános tanulságait foglalja össze.

Talán az egyik legmeglepőbb eredménye ennek az áttekintésnek, hogy első vizsgáján a termékeknek csupán négy százaléka ment át. A bukás hátterében leggyakrabban — az esetek 78 százalékában — valamilyen alapvető funkcionális hiba állt: a termék egyszerűen nem úgy működött, ahogyan kellett volna. Második helyen a naplózási hiányosságok álltak: a bukások 58 százalékában játszott szerepet, hogy a termék nem vezetett teljes körű és pontos nyilvántartást a biztonsággal kapcsolatos eseményekről. A sors fintora, hogy a tesztek 44 százalékában a biztonsági termékek éppen önnön biztonsági problémáik, sérülékenységeik miatt (is) véreztek el.

Ebben a szigorú vizsgakörnyezetben teljesít már évek óta kiválóan a VirusBuster. A VirusBuster Professional antivírus program — a vállalat legismertebb szoftvere — 2005-ben szerezte meg első ízben az ICSA Labs minősítését, s azóta minden esztendőben sikeresen megújította ezt a vírusfelismerési ("Desktop/Server AV Detection") tanúsítványt.

A "Desktop/Server AV Detection" címet az a szoftver viselheti, amely a lehető legnagyobb arányban, vakriasztások nélkül ismeri fel a károkozókat, s emellett rendelkezik az előírt adminisztratív és naplózási funkciókkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük