2013-ban '14-ben és '15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel (Bíró Lajos- Bock Bisztro, Lithauszki Zsolt- És, Pierrot, Pest-Buda, 21, Spíler, Bereznay Tamás, Street Kitchen; Jancsa „Burgerpápa" János, Fördös „Szárnyasízvadász" Zé, Havas „Lilafüge" Dóra, Segal Viktor; gasztro tanácsadó) keresték és díjazták a legjobb burgereket, evő

2013-ban '14-ben és '15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel (Bíró Lajos- Bock Bisztro, Lithauszki Zsolt- És, Pierrot, Pest-Buda, 21, Spíler, Bereznay Tamás, Street Kitchen; Jancsa „Burgerpápa" János, Fördös „Szárnyasízvadász" Zé, Havas „Lilafüge" Dóra, Segal Viktor; gasztro tanácsadó) keresték és díjazták a legjobb burgereket, evőversennyel és négy napos hamburger dömpinggel egybekötve.

Idén is  4 napig élvezhetitek a legjobb burgereket,

2016. június 23-24-25-26. (cs-v) között

a Millenáris Parkban.

A rendezvény fő célja az éttermek és a legjobb burgerek bemutatása, megismertetése, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható rendezvényen, Budapest központjában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy érdeklődésben nincs hiány, a megjelenő burger készítők reggeltől estig készítik a jobbnál jobb burgereket. Természetesen az ételek mellé jóféle kézműves söröket és pálinkákat, egész napos zenei programot kínálnak, így a késő estig tartó szórakozás garantált.

A „Best of Hamburger" egy éves vándordíj, amit a szakmai zsűri véleménye alapján, osztanak ki, 2016-ban Vajda Pierre, Litauszki Zsolt, Segal Viktor és Jancsa János kóstolja végig az összes burgert és választja ki azt, ami a legjobb. A „Legjobb Hamburger" díjat a klasszikus, marhából készült (buci-marhahús-sajt-bacon-szósz-zöldség összetevőjű) burgerek kaphatják és ez a verseny fő kategóriája is egyben. A Legjobb hamburger mellett különdíjjal és emlékplakettel díjazzák a „Legjobb EXTRA" hamburgert, ami bármi lehet, és bármit tartalmazhat, itt mindenki elengedheti a fantáziáját. Különdíjat és emlékplakettet adnak a „Legjobb HÚS" és „Legjobb BUCI" tálalójának is. Természetesen a versenyen induló burgereket a nagyközönség is tesztelheti a rendezvény ideje alatt, helyben, frissen készülve.

 

 

A kezdetben 9 kiállítóval indult rendezvényen idén 31 burger bár 120-130 féle burgerét kóstolhatjuk végig. A variációk száma korlátlan, klasszikus burgerektől egészen a lazac-racka-szürkemarha – surf'n turf- libamájas – szarvasgombás – sajtos burgerekig gondolkodhat az aki valami különlegesre vágyik. Az egyik legkülönlegesebb azonban vélhetően a tavalyi győztes, a TUNING BURGER & BÁR auskobe burgere lesz, amihez hamburgból rendelt több hetes érlelésű prémium minőségű húst használnak, nem mellesleg a konyhájukat bekamerázzák, így bárki élőben figyelheti, mi zajlik a pult mögött. Úgy tűnik, a TUNING nem aprózza el, és azt a szentségtörést is képes elkövetni a cél érdekében, hogy ledarál jópár kiló auskobe húst.

2015-ben megosztott második helyezett lett a BURGER & LOVE és a BURGER HOUSE, megkérdeztük őket is, mivel készülnek idén a dobogó meghódítására. B&L: faszénen sült budapest burger hátszínből borsókrém pürével és bacon chipssel. (ezek a burger elnevezések már olyanok, mintha valamelyik fine dining étterem legújabb étlapját olvasnánk). A 6 egységből álló Burger House egy igazi, sok óráig készült, egyedi bbq burgerrel készül, melyet hetek óta tesztelnek, és nagy reményekkel várják a megmérettetést.

Tavaly a dobogó harmadik fokára egy korábbi győztes, a városligeti PÁNTLIKA került, akik idén is elhozzák az évek óta bevállt pulled pork burgerüket, de kiegészítik a kínálatot egy mexikói ízvilágot hozó tijuana burgerrel is.

A rendezvény szombatján hamburger evő versenyt tartanak, ahol a legéhesebb versenyzőt azonnali 100.000 Ft KP jutalommal díjazzák, ezért mindössze 8 perc alatt kell a legtöbb egységes méretben (10dkg) készült burgert elfogyasztani. Az evő versenyre még a helyszínen is lehet nevezni, így még mindenkinek maradt ideje gyakorolni.

További infók és jelentkezés az evőversenyre: www.hamburgerday.hu vagy https://www.facebook.com/hamburgerdays/

Őket kóstolhatjátok végig a rendezvényen, június 23-26. között a millenáris parkban:

Good Bár, Kobe Sausages, W35, Pántlika, Sophie & Ben, Tuning Burger & Bár, Morzsa Bisztró, Bamba Marha Burger Bár, Buddies Burger, Johnny's Bistro, Chimichanga Burger Bár, School Bus, Kővári Burger, Baan's Kitchen, PolaPola, Paneer, Burger House, Mangalica és Társai Húspatika, Sza-Sa Burger, Finomító Kantin, Burger & Love, Karibi Burger Bár, Zing, Gyradiko, Kandalló Pub, Pep Burger, Piknik Utczabár, Hungarobistro, Shrimpy Food Truck, Bomba Burger, All About Street Food, Staro Burger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük