2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

KÉT EURÓPAI MULTI EGYESÜL: A CRÉDITO Y CAUCIÓN ÉS AZ ATRADIUS

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/543"><img class="image thumbnail" src="/files/images/atradus.thumbnail.jpg" border="0" alt="Atradius" title="Atradius" width="100" height="40" /></a></span> <p>Két vezetõ hitelbiztosító jelentette be egyesülését: a spanyol piacvezetõ, a Crédito y Caución és a világ egyik legnagyobb hitelbiztosító társasága, az Atradius N.V. részvényesei megegyeztek a két vállalat egyesítésében. </p><p> 

  atradius

Két vezetõ hitelbiztosító jelentette be egyesülését: a spanyol piacvezetõ, a Crédito y Caución és a világ egyik legnagyobb hitelbiztosító társasága, az Atradius N.V. részvényesei megegyeztek a két vállalat egyesítésében.

 

  atradius

Két vezetõ hitelbiztosító jelentette be egyesülését: a spanyol piacvezetõ, a Crédito y Caución és a világ egyik legnagyobb hitelbiztosító társasága, az Atradius N.V. részvényesei megegyeztek a két vállalat egyesítésében.

 

A tranzakció egy 40 országban 160 irodával rendelkezõ, éves szinten 450 milliárd eurós forgalmat biztosító új csoportot hoz létre Atradius Csoport néven, amelynek központja Amszterdamban lesz. A megállapodás értelmében a madridi Crédito y Caución az új Atradius Csoport tagja lesz. A csoport elõzetes éves forgalma több mint 1,6 milliárd euróra, alaptõkéje pedig több mint 1 milliárd euróra tehetõ. Az egyesítés különbözõ hatóságok, köztük biztosítási felügyeletek és versenyhivatali szervek engedélye után jön létre.

?Az Atradius és a Crédito y Caución régóta szoros szövetséget tartott fenn, amely mindkét vállalatot tovább erõsítette – nyilatkozta Peter Ingenlath, az Atradius jelenlegi elnöke. ?A két szervezet egyesítése tovább mélyíti elhivatottságunkat a növekedésre, és képessé tesz bennünket arra, hogy sokkal hatékonyabban építsük fel globális jelenlétünket és növeljük piaci jelenlétünket. Együtt a szektor legprofesszionálisabb és legattraktívabb hitelbiztosítójává válhatunk."

A két vezetõ hitelbiztosító egyesülése után az új csoport részvényesi struktúrája megváltozik: a Crédito y Caución és a Seguros Catalana Occidente által az Atradiusban eddig birtokolt részvényeket egy újonnan létrehozott holding, a Grupo Crédito y Cauciónra fogják átruházni. Továbbá az Atradius N.V. új részvényeket fog kibocsátani a Crédito y Caución számára, amelynek eredményeként a spanyol holding 64,2%-os részesedéssel az Atradius N.V. legnagyobb részvényesévé válik. További részvényesek: a Swiss Re 25%-kal, a Deutshe Bank 9,1%-kal és a Sal, Oppenheim jr. & Cie. KGaA 1,7%-kal. Az új csoport elnöke a Crédito y Caución jelenlegi elnöke, Isidoro Unda lesz az egyesülés lezárultával. Az ügylet befejezéseként az új menedzsment elõkészíti az egyesített csoport középtávú tõzsdei bevezetését.

?Az Atradius vezetõségének tagjaival együtt örömmel várjuk az új csoport létrehozását" – mondta Isidoro Unda. ?Mint elnök, az Atradius és Crédito y Caución csapatának támogatásával, az a törekvésem, hogy a most erejüket egyesítõ vállalatok képességeire és növekedési potenciáljára építve alkossuk meg az új csoportot. A vállalatunk földrajzi és termék diverzifikációja egy olyan elsõ rangú versenyelõny, amely az ügyfelek részére közvetlenül az ügyfélszolgálat minõségében és az új csoport stabilitásában mutatkozik meg."

?Az egyesítést már régóta elterveztük" – nyilatkozta Jesús Serra, a Crédito y Caución és az új spanyol holding ügyvezetõ igazgatója. ?Az új csoport képessé tesz bennünket, hogy ügyfeleinknek a lehetõ legjobb szolgáltatást nyújtsuk, hogy sokkal hatékonyabban versenyezzünk az új ügyfelek megnyerésében, és hogy új piacokra léphessünk be."

?A két vállalat tökéletesen kiegészíti egymást" – értékelte Paul-Henri Denieuil, a jelenlegi Atradius és jövõbeni Atradius Csoport Felügyelõ Bizottságának elnöke. ?Az Atradius erõs jelenlétet tudhat magáénak szinte egész Európában, és fokozatosan terjeszkedik Észak-Amerikában és Ázsiában. Ehhez adódik a Crédito y Caución Spanyolországban és Portugáliában meghatározó piaci helyzete, és a növekvõ jelenléte Latin Amerikában. Együtt képesek leszünk felépíteni a legjobb vállalatot, hogy kiszolgáljuk ügyfeleinket az egész világon."

Az Atradius 1,3 milliárd eurós árbevételével és 24%-os világpiaci részesedésével a világ egyik legnagyobb hitelbiztosító társasága. Éves szinten 350 milliárd eurós forgalmat biztosít világszerte, és teljes körû szolgáltatásokat nyújt szállítmányozási, pénzügyi és kereskedelemi kintlévõségek kockázatának kezelésére. A vállalatcsoport 40 országban 90 irodát üzemeltet, és 3400 alkalmazottat foglalkoztat. Az Atradius 45 millió vállalatot tartalmazó hitelinformációs adatbázissal rendelkezik, és 12.000 hitellimit-megállapítást végez naponta. Az Atradius a Standard & Poor ?A" és a Moody ?A2" minõsítésével rendelkezik.

A Crédito y Caución a hitel- és kezességbiztosítás szolgáltatásaival 75 éve járul hozzá a vállalatok növekedéséhez, védelmet kínálva a javak és szolgáltatások nyitva szállításából eredõ felszámolási és a nem-fizetési kockázatok ellen. A Crédito y Caución Spanyolországban több mint 70 irodával rendelkezik, ezzel piacvezetõ közel 60%-os részesedéssel. Portugáliában második helyezet 34%-os piaci részesedéssel, ennek következtében az ibériai piacon piacvezetõ. A vállalat nemrég Brazíliában is terjeszkedett. A Crédito y Caución Standard & Poor ?A" és a Moody ?A1" minõsítésével rendelkezik.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.