A Manócsomag Közcélú Alapítvány jótékonysági kezdeményezése keretében, a www.segitsuti.hu szeptember 20-ai internetes jótékonysági árverésén rekordösszeget, 2 millió forintot ajánlott fel egy különleges levendulás süteményért az AXA csoport Magyarország.

 

 

A Manócsomag Közcélú Alapítvány jótékonysági kezdeményezése keretében, a www.segitsuti.hu szeptember 20-ai internetes jótékonysági árverésén rekordösszeget, 2 millió forintot ajánlott fel egy különleges levendulás süteményért az AXA csoport Magyarország.

 

A befolyt összegből a budapesti, I. számú Gyermekgyógyászati Klinikát, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikáját, a zalaegerszegi és a kecskeméti kórház koraszülött osztályait, illetve a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Gyermekklinikáját támogatják a szervezők. A levendulás citromkrémmel töltött linzereket a mai napon a süteményt készítő Tóthné Libor Mária ünnepélyes keretek között adta át az AXA csoport Magyarország képviselőjének, a szegedi Ügyfélcentrum vezetőjének, Tóth Csabának.

A szeptemberig harmadik alkalommal megrendezett Segítsüti akció keretében 27 gasztroblogger döntött úgy, hogy egy-egy tepsi általuk készített süteményt ajánl fel egy, a Manócsomag Közcélú Alapítvány által szervezett jótékonysági árverésre. Az árverésben résztvevő bloggerek által felajánlott és elkészített egyedi sütemények közül a legnagyobb licit Tóthné Libor Mária levendulás süteményére érkezett: az "AXA csoport" néven regisztrált felhasználó rekordösszeget, 2 millió forintot ajánlott fel a különleges csemegéért.

A közvetítő Manócsomag Közcélú Alapítvány munkatársai eredetileg két koraszülött osztályt szerettek volna támogatni a befolyt összegből, végül azonban – az AXA felajánlásának köszönhetően is – a vártnál sokkal nagyobb összeg, több mint 4,5 millió forint gyűlt össze. Ekkora adományból így nemcsak a budapesti I. számú Gyermekgyógyászati Klinikát és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikáját, hanem a zalaegerszegi és a kecskeméti kórház koraszülött osztályait, illetve a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Gyermekklinikáját is támogatni tudják a szervezők. 

„Nagy öröm számunkra, hogy  a Segítsüti egyedülálló kezdeményezésével egy nagyon jó ügy mellé állhattunk. Az AXA aktív gazdasági szerepvállalása mellett felelős vállalati polgárként kiemelt figyelmet fordít a civil ügyek és különösen a gyermekek támogatására. Büszkék vagyunk, hogy adományunkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a koraszülött babák szakszerű ellátásához minden lehetséges és elérhető eszköz a kórházak rendelkezésére álljon" – mondta el Tóth Csaba, a szegedi Ügyfélcentrum vezetője a sütemény átvétele alkalmával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük