Jorge Mesterrel kezdi Mesterbérletét a MÁV Szimfonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben 2008. január 17-én, csütörtökön 19.30-kor

 

Jorge Mesterrel kezdi Mesterbérletét a MÁV Szimfonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben 2008. január 17-én, csütörtökön 19.30-kor

Ahogy korábban hírt adtunk róla, mesterbérletet indít a MÁV Szimfonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. (Művészetek Palotája, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1). Itt az alkalom arra, hogy aki még nem járt a Művészetek Palotájában, itt kezdje az évet.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Mesterbérlete onnan kapta nevét, hogy válogatott és a maguk nemében kiemelkedő karmesterek és szólisták lépnek fel a hangversenyeken. Ezeket az előadásokat a zenekar a Művészetek Palotája megnyitása óta minden évben megrendezi az ország legrangosabb hangversenytermében.

Ebben az évben első Jorge Mester, aki magyar származású, Mexikóvárosban született, ma pedig az Egyesült Államok Dél-Karolina államában él. 1984 óta a Pasadena-i Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója. Alapelve, hogy nagyon szívesen tanít: a 80-as évek elején a híres Julliard School karmesterképző tanszakának tanára volt. A sajtó előszeretettel nevezi a kortárs zene bajnokának: több, mint 70 mű ősbemutatóját vezényelte, 1967 és 79 között pedig, mint a Louisville Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, 72 világpremier lemezt készített, köztük világhírű zeneszerzők műveit is.   

Kim Hye-Jin az erőteljesen feltörekvő koreai hangszeres művészek egyik jeles képviselője. 2005-ben 3. helyezést ért el a Ferrucio Busoni Nemzetközi Zongoraversenyen, ennek az előkelő helyezésnek köszönhetően számos koncertmeghívást kapott. Hazáján kívül nagy sikerrel szerepelt már több európai nagyvárosban, többek közt a Prágai Tavaszi Fesztiválon is.

A Mesterbérlet nyitókoncertjének programja: 

Dohnányi: Szimfonikus percek

Mozart: Esz-dúr zongoraverseny K. 449

Sztravinszkij: Tavaszi áldozat

Közreműködik: Kim Hye-Jin (Korea)

Vezényel: Jorge Mester (USA)

Jegyvásárlás Online: http://www.jegyelado.hu/

(a http://www.mupa.hu/  honlapon kiválasztott program oldaláról a „Jegyvásárlás"  gombbal közvetlenül is).

http://www.interticket.hu/ honlapon vásárolhatók, az ismert jegyirodákban,

a MÁV zenekar székházában 1088 Budapest VIII Múzeum u.11. I. em.

                               

A Művészetek Palotája megközelítéséhez kattintson ide.

http://www.mavzenekar.hu/   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük