2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kezdődik a téli időszámítás. Az órákat vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára kell állítani.

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44711"><img class="image image-_original" src="/files/images/clock-anim.gif" border="0" width="133" height="119" /></a></span>  <p>A vasárnapra virradó éjjel térünk át a téli időszámításra, az órákat hajnali 3 órakor 2 órára kell állítani. Az átállás a menetrendeket is érinti.

clock anim 

A vasárnapra virradó éjjel térünk át a téli időszámításra, az órákat hajnali 3 órakor 2 órára kell állítani. Az átállás a menetrendeket is érinti.

clock anim 

A vasárnapra virradó éjjel térünk át a téli időszámításra, az órákat hajnali 3 órakor 2 órára kell állítani. Az átállás a menetrendeket is érinti.

A téli óra visszaállítás és az ezzel kapcsolatos BKV menetrend változások | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/44712

A volánbusz járatait az óraállítás nem érinti.

Az óraigazítás és a kegyeleti ünnepek miatt október 31-én és november 1-jén változik a vonatok közlekedési rendje

2010. október 31-én és november 1-jén az óraátállítás és a kegyeleti ünnepek miatt változik a vonatok közlekedési rendje.  A téli időszámítás miatt a vonatok menetrendjét nem kell módosítani, azonban a kegyeleti ünnepnapok miatt vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi közlekedési rend lesz érvényben.

A kegyeleti ünnepkör ideje alatt a megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében az alábbi rend szerint közlekednek a személyszállító vonatok:

–         október 31-én (vasárnap) – ünnepnapi menetrend,

–         november 1-jén (hétfőn)   – vasárnapi menetrend lesz érvényben.

November 2-án, kedden már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok. A kegyeleti ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a kényelmesebb utazás érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazodva -a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti. A tapasztalatok alapján a személyszállító vasúttársaság javasolja kedves utasainak a pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében a menet- és helyjegyek, valamint a regisztrációs jegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

Az óraigazítás miatt a vonatok menetrendjét nem kell módosítani.

Szombatról vasárnapra virradóan, azaz október 31-én hajnali három óráról két órára kell állítani az óramutatókat – ekkor kezdődik a téli időszámítás. A vonatok menetrendjét az óraigazítás miatt nem kell módosítani, azonban négy nemzetközi és egy belföldi vonat a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be a téli időszámítás szerinti időt.

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia EuroNight mindkét járatát Magyarországon éri az időszámítás váltás. A vonatok Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád és Budapest felől érkező járatai Kelebián várakoznak a téli időszámítás szerinti indulási időre.

Ami a belföldi vasúti közlekedést illeti, vasárnap hajnalban csak egy vonatot érint az óraigazítás; Somoskőújfalu – Hatvan vasútvonalon közlekedő 5819 számú személyvonat Somoskőújfalu állomásról már a téli időszámítás szerint indul.

Az ünnepköri menetrendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, vagy tájékozódhatnak a http://www.mav.hu/ és a http://www.mav-start.hu/ weboldalakon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.