A Budapesti Értéktőzsde mellett számos európai, és két amerikai tőzsdén jegyzett részvényekkel lehet virtuálisan kereskedni a 2011. október 24-én induló KBC Equitas Tőzsdebajnokságon.

A Budapesti Értéktőzsde mellett számos európai, és két amerikai tőzsdén jegyzett részvényekkel lehet virtuálisan kereskedni a 2011. október 24-én induló KBC Equitas Tőzsdebajnokságon.

A főiskolai és egyetemi hallgatók számára szervezett tőzsdeversenyen nemcsak az a tét, hogy ki lehet hazánk legjobb tőzsdés hallgatója, hanem számos nyeremény mellett egy valódi pénzzel feltöltött KBC Equitas számláért, számos Apple termékért és egyebekért is folyik a harc. A részvétel teljesen ingyenes, egyedüli feltétele, hogy a versenyzők igazolni tudják, hogy jelenleg a felsőoktatásban tanulnak. A szervezők a www.stockchallenge.hu oldalon várják a vállalkozó kedvű diákokat.

A jelentkezőknek 10 millió forintos virtuális induló tőke áll rendelkezésre, hogy a nyolc héten át zajló tőzsdei szimulációban a legjobb hozamot érjék el. A tőzsdebajnokságban azonban nem csak a végeredmény számít: a szervezők azt is figyelembe veszik, hogy két hetenként ki érte el a legjobb teljesítményt az adott időszakban. A résztvevő diákok és tanáraik a ranglisták segítségével folyamatosan nyomon követhetik a verseny állását.

A belga KBC csoport több európai leányvállalata is együttműködik a tőzsdei oktatásra szakosodott StockTrack céggel, melynek tőzsdei platformját világszerte használják az oktatók az általános pénzügyi ismeretek bővítésére diákjaik körében. A cseh Patria már több sikeres tőzsdebajnokságot szervezett a StockTrackkel közösen, míg a lengyel KBC Securities a KBC Equitas-hoz hasonlóan idén hirdeti meg először a tőzsdei kihívást.

A KBC Equitas számára is kiemelt fontosságú a pénzügyi kultúra színvonalának folyamatos javítása, melyhez a StockTrack által kínált, tőzsdei játék remek lehetőséget nyújt, akár valós időben is.

„A tőzsdebajnokság, amelynek szakmai támogatója a Budapesti Értéktőzsde, jó lehetőséget teremt a diákoknak a megmérettetésre, és a befektetői tapasztalatszerzésre." – indokolta Tordai Péter, a KBC lakossági üzletágért felelős vezérigazgató helyettese a verseny támogatását. Hozzátette: „A KBC Equitas nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei minél szélesebb tudással rendelkezzenek a befektetési lehetőségekről és a tőzsdéről, éppen ezért azok számára, aki nálunk vezetik a számlájukat, ingyenes tanfolyamokat, roadshow-kat, szemináriumokat és webináriumokat szervezünk."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük