Ötödik éve rendezik meg a Szarvasi Vízi Színházban a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, melynek díjátadójára augusztus 24-én került sor. Az esemény előtt kiállítás megnyitóra hívták az érdeklődőket, a díjak kiosztása után pedig a Monte Cristo grófja 100. jubileumi előadását nézhette meg a színházszerető közönség. (lásd: http://euroastra.hu/node/104492)

Ötödik éve rendezik meg a Szarvasi Vízi Színházban a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, melynek díjátadójára augusztus 24-én került sor. Az esemény előtt kiállítás megnyitóra hívták az érdeklődőket, a díjak kiosztása után pedig a Monte Cristo grófja 100. jubileumi előadását nézhette meg a színházszerető közönség. (lásd: http://euroastra.hu/node/104492)

 

A rendezvényfolyam a Babák Zoltán munkáiból álló Monte Cristo grófja fotókiállítással vette kezdetét a Szeparéban, amelyet Babák Mihály nyitott meg – tájékoztatott Dr. Ragány Misa (Marketing- és sajtóreferens Békéscsabai Jókai Színház). Szarvas város polgármestere a musical méltatása után szólt a nyári évad sikereiről, az idén bevezetett újításokról és fejlesztésekről is. Elmondta, a bejáratnál található, Párkányi Raab Péter keze munkáját dicsérő szoborpár kiegészült egy harmadik alkotással, egy gyöngyöt tartó lánnyal, amely jelképezi: a Szarvasi Vízi Színház a megye egyik gyöngyszeme.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház direktora kijelentette, hogy a sikermusical továbbra is repertoáron marad és reményét fejezte ki, hogy öt év múlva Szarvason ünnepelhetjük a darab 200. előadását…

 

Ezt követően vette kezdetét a díjkiosztó, Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri biztos és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezetésével.

Elhangzott, idén több mint 30 nagyelőadás, számos koncert, illetve ingyenes est várta a Vízi Színházba látogatókat. Az idei év újdonsága, a Film a víz fölött sorozat, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, új kedvencévé vált a közönségnek.

 

A díjak átadása után a Békéscsabai Jókai Színház előadásáé, Dumas – Szomor – Pozsgai Monte Cristo grófja című sikermusicalé volt a főszerep, amely ezen az estén ünnepelte a 100. előadását. A 2011-es békéscsabai ősbemutató óta az ország több városában, sőt az ország határain túl is elrabolta már a musicalrajongók szívét a gróf története, ezen az estén sem alakult másként. A jubileumi előadást a teátrum és a társulat méltóképpen ünnepelte, így a tűzijáték sem maradhatott el.

A közönség az előadás végén 100 lufit engedett a magasba, 100 ajándékkártyával, hogy aki megtalálja, utólag is ünnepelhesse a jubileumi előadást.

 

Az est során a következő díjak találtak gazdára:

 

Az egri Gárdonyi Géza Színház és az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat, Verdi – Topolánszky – Fodor Traviata című táncjátéka az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A LEGKREATÍVABB TÁNCJÁTÉK díját nyerte el.

 

TÓTH KAROLINA, az egri Gárdonyi Géza Színház és az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat, Verdi – Topolánszky – Fodor Traviata című táncjátékában nyújtott alakításáért az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb NŐI TÁNCMŰVÉSZ díját nyerte el.

 

A Soproni Petőfi Színház – Sopron Balett a Szarka – Szálinger – Demcsák Álmos legendája című táncjátéka az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A LEGLÁTVÁNYOSABB TÁNCJÁTÉK díját nyerte el.

 

BOLLA DÁNIEL a Soproni Petőfi Színház – Sopron Balett Szarka – Szálinger – Demcsák Álmos legendája című táncjátékában nyújtott alakításáért az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb FÉRFI TÁNCMŰVÉSZ díját nyerte el.

 

SZARKA GYULA a Soproni Petőfi Színház – Sopron Balett Szarka – Szálinger – Demcsák Álmos legendája című táncjátékának kísérőzenéjéért az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a ZENESZERZŐI KÜLÖNDÍJ ÚJ ZENEMŰ MEGALKOTÁSÁÉRT díját nyerte el.

 

A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Shakespeare Rómeó és Júlia című művének táncjátéka az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb KOREOGRÁFIA díját nyerte el.

 

A Zentai Magyar Kamaraszínház Oscar Wilde A csillagfiú című mesejátékáért és kitartó színjátszói tevékenységükért az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A MAGYARSÁGTUDAT ÉS A MAGYAR NYELV MEGŐRZÉSÉÉRT díját nyerte el.

 

A József Attila Színház Selmeczi – Verebes – Korál Együttes Angyalföldi ballada című előadása az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A LEGLÁTVÁNYOSABB ELŐADÁS díját nyerte el.

 

A Békéscsabai Jókai Színház Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka A legjobb PRÓZAI ELŐADÁS díját nyerte el.

 

FEHÉR TÍMEA a Békéscsabai Jókai Színház Neil Simon Mezítláb a parkban című előadásában nyújtott alakításával az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb NŐI MELLÉKSZEREPLŐ díját nyerte el.

 

ERDÉLYI TIMEA a szarvasi Cervinus Teátrum Huszka – Martos Lili bárónő című előadásában nyújtott alakításával az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb NŐI FŐSZEREPLŐ  díját nyerte el.

 

A kecskeméti Katona József Színház Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátéka, az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb RENDEZÉS díját nyerte el. Rendező: Cseke Péter

 

KARDOS RÓBERT a Budaörsi Latinovits Színház Forgách András Legyetek jók, ha tudtok! című előadásában nyújtott alakításával az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb FÉRFI FŐSZEREPLŐ díját nyerte el.

 

Az ExperiDance Produkció GYÖNGYHAJÚ LÁNY BALLADÁJA című Omega-musical előadása, az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb ZENÉS ELŐADÁS díját nyerte el.

 

SZOMOR GYÖRGY az ExperiDance Produkció Gyöngyhajú lány balladája című előadásában nyújtott alakításával az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon A legjobb FÉRFI FŐSZEREPLŐ díját nyerte el.

 

GALAMBOS EDIT ÁGNES színházbarát, aki a Szarvasi Vízi Színház LEGHŰSÉGESEBB NÉZŐJE, szintén elismerésben részesült.

A díjakat Babák Mihály, Szarvas város polgármestere adta át.

 

SZARVAS város díjai:

Szarvas Város Képviselő-testülete Szarvas Város Nagydíját adományozta a Szarvasi Cervinus Teátrum társulatának és főrendezőjének, VARGA VIKTORNAK, a Lili bárónő című operett színvonalas, látványos és szórakoztató előadásáért.

Szarvas Város Polgármestere Különdíjat adományozta legjobb női artistaművésznek, KOMENDA ZSÓFIÁNAK a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásban nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Szarvas Város Polgármestere Nagydíjat adományoz a Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásnak és rendezőjének FEKETE PÉTERNEK, a cirkuszművészet megújítása érdekében folytatott kimagasló tevékenységért.

A Szarvasért Alapítvány Különdíjat adományoz a legjobb férfi artistaművésznek, ILLÉS RENÁTÓNAK a Recirquel Újcirkusz Társulat Cirkusz az éjszakában című előadásban nyújtott kimagasló teljesítményéért.

A díjakat Babák Mihály, Szarvas város polgármestere és Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője adta át.

 

SZERETET-díjak:

SEREGI ZOLTÁNNAK a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának. A szarvasi Vízi Színház műsorrendjének kialakításáért, az előadások megszervezéséért, Szarvas Város jó hírének öregbítéséért. A díjat Dr. Dezső István színházbarát néző ajánlotta fel.                                                     

BÁN TEODÓRÁNAK, a Szabad Tér Színház Ügyvezető igazgatója és művészeti vezetőjének. A díjat Bődi János az Integrál Zrt. elnök- igazgatója ajánlotta fel.

OBERFRANK PÁLNAK, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának.

A díjat Dr. Melis János Szarvas Város Címzetes Főjegyzője ajánlotta fel.

 

JÓZSA MIHÁLY-díj:

KOMÁROMI ANETTNEK a Békéscsabai Jókai Színház színművészének a Halló(k), itt vagyunk! estekért.

A díjat Galambos Edit ajánlotta fel. A díjat átadta: Józsa Attila

 

KÜLÖNDÍJ:

GUBIK PETRA színművésznőnek a Mezítláb a parkban című vígjátékban nyújtott alakításáért.

A díjat Domján Balázs színházbarát ajánlotta fel.

 

http://viziszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük