Lehet, hogy Ön is ismeri? Forintos Gábor lett Budapest legbarátságosabb pincére, a hivatalos eredményhirdetésre és ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor. Az internetezők 2012. szeptember 21-ig értékelhették a legbarátságosabbnak jelölt felszolgálókat.

 

Lehet, hogy Ön is ismeri? Forintos Gábor lett Budapest legbarátságosabb pincére, a hivatalos eredményhirdetésre és ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor. Az internetezők 2012. szeptember 21-ig értékelhették a legbarátságosabbnak jelölt felszolgálókat.

 

Az elmúlt hónapokban lelkesen értékelték a legbarátságosabbnak jelölt budapesti pincéreket. A versenyre nevezett felszolgálók több mint 4700 szavazatot kaptak vendégeiktől, a verseny weboldalát pedig több tízezren nézték meg. A média is kiemelt érdeklődéssel figyelte a különleges vendégtátós verseny alakulását: több alkalommal számoltak be róla televízióban, újságban, rádióban és az interneten is.

(Mi is, lásd: http://euroastra.hu/node/63517, http://euroastra.hu/node/63663)

A kiválasztott favoritokra egyetlen gombnyomással lehetett szavazni szeptember 21-ig a verseny weboldalán.

Mitől barátságos egy pincér? A magabiztos gyakorlati tudás az egyik legfontosabb része a barátságosságnak, ugyanis azok az emberek, akik ilyen tudás birtokában vannak, sokkal nyitottabban, magabiztosabban kommunikálnak a világgal. Szintén kiemelt helyen szerepel az attitűd, problémakezelés, empátia és persze a mosoly is. A Pincér Akadémia által szervezett akció célja, hogy a vendégek barátságos és szakmailag felkészült pincérekkel találkozzanak az éttermekben. A Legbarátságosabb pincér versenyre bármilyen magyar felszolgálót nevezhettek a budapesti étteremvezetők. 

A legbarátságosabb pincérek, kollégáik és munkáltatóik értékes nyereményeket kaptak a szervezők és támogatók jóvoltából. A hivatalos eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadó 2012. szeptember 28-án este került megrendezésre Budapesten a Creolban. A péntek esti rendezvényen Harsányi Levente elárulta, hogy annak idején ő is pincérként kezdte pályafutását, ezért nagyon közel áll hozzá ez a verseny. A műsorvezető rövid bevezető után szakmai szervezetek vezetőivel adta át a legbarátságosabb pincéreknek járó díjakat. A rendezvényen részt vett Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke is, akik maximális támogatásukról biztosították a verseny szervezőit.

Az elmúlt hónapokban a vendégek lelkesen értékelték a legbarátságosabbnak jelölt budapesti pincéreket. A versenyre nevezett felszolgálók több mint 4700 szavazatot kaptak, az akció weboldalát pedig több tízezren nézték meg. A média is kiemelt érdeklődéssel figyelte a különleges vendéglátós verseny alakulását: több alkalommal számoltak be róla televízióban, újságban, rádióban és az interneten is.

"Bízom abban, hogy ez valaminek a kezdete. Szeretnénk évről évre megrendezni a Legbarátságosabb pincér versenyt, ugyanis a mostani példa is mutatja, hogy a szakmának nagy szüksége van egy ehhez hasonló megmérettetésre. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években a felszolgálók és az éttermek is presztízskérdést csinálnak majd a versenyre való nevezésből, na meg persze a kimagasló szereplésből" – mondta Horváth Tibor, a Pincér Akadémia ügyvezetője és a Legbarátságosabb pincér verseny megálmodója.

Gratulálunk a Legbarátságosabb pincéreknek!

1.    helyezett: Forintos Gábor, Zila Kávéház és Étterem

2.    helyezett: Baranyi András, Csülök Vendéglő

3.    helyezett: Deák Gábor, Café Ponyvaregény

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük