Az LSK Hungária Kft. idén áprilisban hirdette meg anyaországi és határon túli magyar pedagógusok számára „SMART – Kreatív Interaktivitás" nevű pályázatát, ahová az érdeklődők a SMART Notebook szoftverében, interaktív táblára készített óravázlataikkal pályázhattak.

 

 

Az LSK Hungária Kft. idén áprilisban hirdette meg anyaországi és határon túli magyar pedagógusok számára „SMART – Kreatív Interaktivitás" nevű pályázatát, ahová az érdeklődők a SMART Notebook szoftverében, interaktív táblára készített óravázlataikkal pályázhattak.

 

A 48 beérkezett pályázatot az LSK szakembereiből és független, oktatási szakértőkből álló zsűri bírálta el a módszertani megalapozottság, órai interaktivitás, megjelenés, innovativitás, kreativitás, a más tanár által való alkalmazhatóság és további szempontok szerint. A pályázat abszolút első helyezettje, Varga Zsuzsanna, az Újváros Park Speciális Szakiskola tanárja, hallássérültek számára készített, magyar nyelvtan tárgyú interaktív óravázlatát egy SMART Board 680-as interaktív táblával díjazták. A pályázat további helyezettjei mellett a zsűri és a partnerszervezetek három kategóriában öt különdíjakat is adományoztak.

A pályázat leadási határideje 2009. május 25-e volt, az eredményhirdetésre és a díjak átadására a június 16-án, kedden, a budapesti Rubin Wellness Conference Hotelben tartott rendezvényen került sor, amely eseményen a legtöbb pályázó megjelent. A pályázati anyagokról elmondható, hogy a legkülönbözőbb témákból és korosztályok számára készült anyagok szinte kivétel nélkül magas nívót ütöttek meg. A SMART interaktív táblák elterjedtségét mutatja, hogy pályázati anyagok érkeztek a gimnáziumi, általános iskolai és felsőoktatási intézmények pedagógusai mellett, óvodai és szakoktató pedagógustól is, az egyik óvodai pedagógus munkáját különdíjjal is jutalmazták. Az első három helyezett és a kreativitásért különdíjat kapó Komár Zsolt rövid összefoglaló órát tarthatott pályázati anyagából.

„A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert kivétel nélkül kiváló nívójú és sokszor igen terjedelmes munkákat kellett értékelnie szigorú szakmai szempontok szerint. Az elbírálásban nagy hangsúllyal számítottak a módszertani megoldások. A pályázati munkák legfőbb tanulsága az volt, hogy a pályaművek sok esetben olyan pedagógia vívmányokkal szolgáltak, amelyek eddig nem voltak jellemzőek az oktatási gyakorlatban" – értékelte a pályázatot Schlotter Judit, közoktatási szakértő, a zsűri elnöke.

A hallássérültek nyelvi fejlesztő órájáért első díjat nyert, speciális iskolában oktató Varga Zsuzsa az elkészített órai anyagok megosztásának fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy a Notebookban elkészített anyagokat olyan formában osszák meg, hogy az átlátható, módszertanilag egyértelműen megalapozott, továbbá változtatás nélkül leadható, vagy kis átalakítással újrahasznosíthatók legyenek.

A SMART Notebook interaktív táblaszoftverben készített tananyagok megoszthatók és elérhetők az LSK Hungária TananyagPiac nevű internetes portálján: http://www.lsk.hu/tananyagpiac_bejelentkezes.html   

A pályázatról további információkat talál a következő link alatt: http://www.lsk.hu/smart/edu/hirek/2009_06_smart_palyazat.html

Díjak és díjazottak:

I. helyezett

Varga Zsuzsa, Budapest Dr. Török Béla
Óvoda, Általános Iskola, 
Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Újváros Parki Tagozata

II. helyezett

Rapcsákné Pap Anikó, Kertvárosi Általános Iskola, Kiskunhalas

III. helyezett

Baloghné Béni Gabriella, Homoktövis Általános Iskola, Budapest

IV. helyezett

Olajosné Kádas Irén, Móra Ferenc Általános Iskola, Homrogd

V. helyezett

Scheuring Flóra, ELTE BTK II. éves hallgató,Budapest

VI. helyezett

Füzi Otília, Szivárvány Óvoda, Algyő

VII. helyezett

Komár Zsolt, Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola, Budapest

VIII. helyezett

Kemény Csilla, Hegedűs Géza Általános Iskola,  Budapest

XI. helyezett

PaedDr. Bóna Irén és Mgr. Bóna Tamás, Katona Mihály Általános Iskola, Búcs, Szlovákia

X. helyezett

Pappné Fekete Ildikó, Fillér utcai Általános Iskola, Budapest

Különdíjasok:

ISZE szakmai díj

Füzi Otília,Szivárvány Óvoda, Algyő

ISZE szakmai díj

Scheuring Flóra, ELTE BTK II. éves hallgató Budapest

ISZE szakmai díj

Olajosné Kádas Irén, Móra Ferenc Általános Iskola, Homrogd

Educatio szakmai díj

Füzi Otília, Szivárvány Óvoda, Algyő

"Módszertani Újítások" különdíj

Komár Zsolt, Budapest

(az LSK Hungária Kft. különdíja)

 

"A Kreativitás Határtalan" különdíj

PaedDr. Bóna Irén és Mgr. Bóna Tamás

(a Műszaki Kiadó Kft. különdíja)

Katona Mihály Általános Iskola, Búcs, Szlovákia

A zsűri tagjai:

Schlotter Judit, elnök, oktatási szakértő, XIII. ker. Önkormányzat Pedagógiai Szolgáltató Központ

Bondorné Hegyi Margit, matematika – informatika szakos tanár, Martonvásár

Főző Attila László, Educatio e-Learning szakértő

Nánássy Edina, SMART divízió üzletágvezető, LSK Hungária Kft.

Leveli András, SMART műszaki tanácsadó, előadó, LSK Hungária Kft.

Pál Tibor – SMART Partneriskola vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük