2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kilátások 2016 elejére: vonzó marad az EURUSD csökkenése

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97673"><img class="image image-preview" src="/files/images/EurUSD.jpg" border="0" width="480" height="360" /></a></span>A rövid távú előrejelzéseket alaposan megkavarja az év végi őrület, amely kiszámíthatatlan piaci mozgásokat is hozhat. Mivel a devizapiacok még mindig próbálják megemészteni a Fed kamatemelésének hatásait, továbbá a jen is éles mozgásokat produkált a hónap első felében, felkészülhetünk az év végi, illetve a jövő év elejei magasabb volatilitásra. </p> <p> 

A rövid távú előrejelzéseket alaposan megkavarja az év végi őrület, amely kiszámíthatatlan piaci mozgásokat is hozhat. Mivel a devizapiacok még mindig próbálják megemészteni a Fed kamatemelésének hatásait, továbbá a jen is éles mozgásokat produkált a hónap első felében, felkészülhetünk az év végi, illetve a jövő év elejei magasabb volatilitásra.

 

A rövid távú előrejelzéseket alaposan megkavarja az év végi őrület, amely kiszámíthatatlan piaci mozgásokat is hozhat. Mivel a devizapiacok még mindig próbálják megemészteni a Fed kamatemelésének hatásait, továbbá a jen is éles mozgásokat produkált a hónap első felében, felkészülhetünk az év végi, illetve a jövő év elejei magasabb volatilitásra.

 

EURUSD

 

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának decemberi ülését követően a kockázatviselési hajlandóság ingadozásai alaposan megrángatták a devizaárfolyamokat. Tekintettel arra, hogy a Fed már kamatemelési pályára állt, az EURUSD további gyengülését várjuk 2016-ban. Nem szabad ugyanakkor elvetni egy átmeneti megugrás lehetőségét sem, amennyiben a piacokon megerősödik a kockázatkerülő magatartás, vagy ha a piacok nem képesek az elkövetkező néhány hétben pontosan beárazni a Fed által 2016-ra, illetve a további évekre vonatkozóan megindított kamatemelés ütemét.

 

GBPJPY

 

Úgy tűnik, hogy a japán jegybank legutóbbi ülését követő piaci reakciók egy jelentősebb technikai szint áttörése felé visznek a GBPJPY keresztben. A következő szint, amit érdemes figyelni, az a 180 és 175 körüli terület. A GBPJPY shortolása mögött az a megfontolás áll, hogy a Bank of Japan közelmúltbeli intézkedései alapján a japán központi bank vélhetően lezártnak tekinti a monetáris bővítés ciklusát, miközben a Bank of England továbbra is óvakodik kamatemelésre utaló jeleket adni mindaddig, ameddig az EKB teljes gőzzel tolja a monetáris lazítást. A piac lassan elkezdhet aggódni a meglehetősen csúf angol folyófizetésimérleg-hiány miatt, ami a jövő évben várható a font határozott erősödési hullámát követően – ugyanakkor nem hiányzik a pakliból a britek lehetséges uniós kilépésével kapcsolatban felmerülő kamatemelés kockázata sem.

 

AUDUSD

 

Az AUDUSD a közelmúltban áttörte 0,7150-es támasz szintet – az elkövetkező néhány hétben a piac tesztelheti a ciklus mélypontját, amennyiben az áttörés tartósnak bizonyul. A gyengébb kínai deviza, illetve a még mindig rendkívül alacsony nyersanyag árak nem kedveznek azoknak, akik az ausztrál dollár gyengülésének végében bíznak. Az elkövetkező negyedévben és azt követően az ausztrál gazdaság gyengülő pályára állhat.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.