2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fizet az Ericssonnak az Apple – globális szabadalmi licencmegállapodást ír alá a két vállalat

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97675"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_640.jpg" border="0" width="225" height="225" /></a></span>A megállapodás tartalmaz egy, a szabadalmaztatott szabványtechnológiákra vonatkozó globális keresztlicencet, és biztosít néhány egyéb szabadalmi jogot. 

A megállapodás tartalmaz egy, a szabadalmaztatott szabványtechnológiákra vonatkozó globális keresztlicencet, és biztosít néhány egyéb szabadalmi jogot. 

A megállapodás tartalmaz egy, a szabadalmaztatott szabványtechnológiákra vonatkozó globális keresztlicencet, és biztosít néhány egyéb szabadalmi jogot. 

Az egyezmény lezárja a felek között folyó szabadalomsértési kártérítési pereket. A szerződés feltételei bizalmasak. A vállalatok többféle technológiai területen fognak együttműködni, beleértve az 5G fejlesztését, a videohálózat-forgalom kezelését és a vezeték nélküli hálózatok optimalizációját. Az egyezség pozitív hatásait és a többi licencengedélyessel folyamatban lévő IPR-üzleteket figyelembe véve az Ericsson becslése szerint a 2015-ös IPR-bevételek 13-14 milliárd svéd koronára fognak rúgni. Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) és az Apple globális szabadalmi licencmegállapodást írt alá. Az egyezség tartalmaz egy, a két vállalat szabadalmaztatott szabványtechnológiáival kapcsolatos szabadalmakra vonatkozó keresztlicencet (beleértve a GSM, az UMTS és az LTE celluláris szabványokat), és biztosít néhány egyéb szabadalmi jogot. Ezenkívül olyan megoldásokat is tartalmaz, amelyek feloldják a két vállalat között fennálló összes szabadalomsértési kártérítési pert.

A hétéves paktum részeként az Apple egy kezdeti összeget utal át az Ericssonnak, ezután pedig folyamatos jogdíjakat fizet. A szerződés konkrét feltételei bizalmasak.

A megegyezés pozitív hatásait és a többi licencengedélyezéssel folyamatban lévő IPR-üzleteket figyelembe véve az Ericsson becslése szerint a 2015-ös IPR-bevételek 13-14 milliárd svéd koronára fognak rúgni.

A megállapodás lezárja az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága általi vizsgálatokat, az USA Texasi Keleti Körzeti Bírósága és a Kalifornia Északi Körzeti Bírósága előtt folyó pereket, valamint az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában folyó további pereket.

Ezenkívül a vállalatok több technológiai területen együttműködnek majd, többek között az új generációs 5G celluláris szabványok kifejlesztésében, a meglévő vezeték nélküli hálózatok optimalizációjában az operátorok és a felhasználók számára világszerte, valamint a videohálózati forgalom optimalizációjában.

„Örömmel jelentjük be az új megállapodás létrejöttét az Apple-lel, amely utat ad a két vállalatnak arra, hogy a továbbiakban az új technológiáknak a globális piacra való bevezetésére koncentrálhassanak, és lehetővé teszi a jövőben további közös üzleti lehetőségek kihasználását" – jelentette ki Kasim Alfalahi, az Ericsson szellemi tulajdonokért felelős igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.