Négy kínai várost érintő turnét kezd hétfőn a Concerto Budapest. A Zeneakadémia rezidens zenekara a korábbi sikerek alapján telt házas koncertekre számít.

 

Négy kínai várost érintő turnét kezd hétfőn a Concerto Budapest. A Zeneakadémia rezidens zenekara a korábbi sikerek alapján telt házas koncertekre számít.

 

    A komoly nemzetközi hírnévnek örvendő Concerto Budapest hétfőn este a dél-kínai Kuangcsouban, az év utolsó napján Hsziamenben, január elsején Csuhajban, zárásképp pedig január 3-án Sanghajban lép fel – ismertette a programot Keller András, a zenekar zeneigazgatója és karmestere az MTI-vel.

    A turnén az európai zenekultúra alapművei közül válogatott remekművekkel ismertetik meg a kínai közönséget, így hallható lesz többek közt Beethoven IV. szimfóniája és Dvorák IX., Új világ szimfóniája, a hangversenyek második részében pedig a bécsi újévi koncertek legnépszerűbb darabjai szólalnak majd meg, például Johann Strauss Kék Duna keringője, Császárkeringője vagy a híres Denevér-nyitány.

    A zenekar rengeteg ráadással is készül, legutóbbi kínai fellépésén ugyanis hat ráadást is követelt a közönség – mondta Keller András. Hozzátette, hogy meglepetésekkel is készülnek a koncertekre, amelyeken ünnepi hangulatot szeretnének teremteni.

    A Concerto Budapest két évvel ezelőtt járt már Kínában, akkor a kuangcsoui operaházban adtak óriási sikerrel szilveszteri koncerteket. A mostani meghívás ennek a sikernek az eredménye, és a korábbi több ezer fős, telt házas előadások után most is hasonló érdeklődésre és lelkes közönségre számít a zenekar – tette hozzá Keller András, aki a tervek között említett egy 2015-ös turnét is Rost Andreával és egy fiatal tehetség, Boros Mihály bemutatásával.

 

Szerencsi Ágnes

ksza \ bsa

 

MTI 2014. december 28., vasárnap 12:10

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük