A piacon egyedülállóként, FIPS Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező Kingston DataTraveler 6000 USB-meghajtó katonai szintű adatvédelmet biztosít. A Kingston DT6000 a szabadalmazott Secured by SpyrusTM technológiát alkalmazza, amely támogatja a 256 bites AES hardveralapú titkosítást az XTS blokkonkénti titkosítási mód használatával.

A piacon egyedülállóként, FIPS Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező Kingston DataTraveler 6000 USB-meghajtó katonai szintű adatvédelmet biztosít. A Kingston DT6000 a szabadalmazott Secured by SpyrusTM technológiát alkalmazza, amely támogatja a 256 bites AES hardveralapú titkosítást az XTS blokkonkénti titkosítási mód használatával.

A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., bejelentette a Kingston DataTraveler 6000 (DT6000) USB-meghajtó megjelenését. Az eszköz a FIPS (Federal Information Processing Standard) 140-2 szabvány 3-as szintű tanúsítványával és 100 százalékos titkosítással védi a bizalmas adatokat, így megoldást kínál az egyre égetőbb adatvédelmi és szabályozási kérdésekre. A jelenleg kapható legbiztonságosabb flash meghajtó, a DT6000 megfelel a helyben tárolt adatok védelmére vonatkozó előírásoknak, így kiválóan alkalmas azon pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek és kormányzati ügynökségek számára, amelyek a legerősebb adatvédelmet igénylik a mobil tárolóeszközökön.

 

A vállalatok évente több millió dollárt költenek a hálózati biztonságra, hogy elhárítsák a hackertámadásokat és egyéb külső fenyegetéseket. Az USB-meghajtókhoz köthető adatszivárgásokkal kapcsolatos hírek legtöbbször a hanyagság, az emberi mulasztás (elvesztett USB-meghajtók) így a biztonságra vonatkozó házirendek hiányosságaira vagy azok be nem tartására vezethetők vissza, nem pedig a rosszindulatú szándékra. Más szóval, a nem titkosított USB-meghajtó egy adatszivárgási veszélyforrás az emberek zsebében.

 

„Amíg a nagyvállalatoknak és a kormányzati szerveknek hozzáférést kell biztosítaniuk az érzékeny és bizalmas adatokhoz a távoli és mobil eléréssel dolgozó alkalmazottak számára, a biztonsági házirendek létrehozása és az adatvesztést megelőző USB termékek éppolyan fontosak, mint a szervezetek hálózati biztonsága" – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. „A nem biztonságos USB-meghajtók használatával a szervezetek sebezhetővé válnak az adatvesztéssel és az adatszivárgással szemben, ami súlyosan ronthatja hitelüket az alkalmazottaik, az ügyfeleik és a partnereik szemében egyaránt. A DT6000 a piacon elérhető, legbiztonságosabb USB-kulcs, amely a legszigorúbb vállalati és kormányzati követelményeknek is megfelel" – tette hozzá Kaszál Norbert.

 

A Kingston DT6000 a szabadalmazott Secured by SpyrusTM technológiát alkalmazza, amely támogatja a 256 bites AES hardveralapú titkosítást az XTS blokkonkénti titkosítási mód használatával. Az XTS a legújabb generációs technológia, amely sokkal erősebb védelmet biztosít, mint más blokkonkénti titkosítási módszerek, például a CBC vagy az ECB mód. A DT6000 emellett „katonai szintű" elliptikus görbére épülő titkosítást (ECC) használ, amelyet az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) is ajánl a Suite B titkosítási algoritmusainak részeként.

 

Míg más vállalatok a felhőalapú szolgáltatások biztonságára helyezik a hangsúlyt, a Kingston Technology továbbra is a hardverek biztonságára összpontosít. A vezérlők és NAND flash eszközök beszállítóival ápolt kapcsolatok, valamint a globális terjesztés lehetővé teszik a vállalat számára, hogy folyamatos termékelérhetőséget biztosítson az ügyfeleknek, akik próbatermékeken is tesztelhetik a biztonsági funkciókat. A DT6000 mellett a Kingston Technology a biztonságos Secure DataTraveler pendrive-ok széles kínálatát is biztosítja a nagyvállalatok különböző szintű igényeinek kielégítésére: 

o     DataTraveler 4000 – Managed (DT4000-M): A lehető legmagasabb, 5-ből 5 pontos minősítést kapott az SC Magazine Hordozható biztonságos eszközök csoportos tesztjén (2011 júniusában). A nagy értékű vállalati telepítésekkel való használatra tervezett DT4000-Managed FIPS 140-2 Level 2 tanúsítványt kínál, és központilag felügyelhető, kiváló ár-érték arányú termék. A Kingston Technology a BlockMasterrel® együttműködve alkotta meg a SafeConsole® for Kingston technológiát, amely a meghajtó teljes körű felügyeletét biztosítja.

o     DataTraveler 4000: Ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint a DT4000-M, viszont ez az eszköz nem felügyelt.

o     DataTraveler Vault Privacy – Managed (DTVP-M): A 256 bites AES titkosításnak és a szervezet igényeinek megfelelően maximálisan testre szabható SafeConsole for Kingston központi felügyeleti rendszernek köszönhetően optimális választás, bizalmas nagyvállalati környezet esetén.

o     DataTraveler Vault Privacy (DTVP): Ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint a DTVP-M, viszont az eszköz nem felügyelt.

 

A Kingston biztonságos USB-meghajtóihoz ötéves garancia és napi 24 órában elérhető támogatás jár. http://www.kingston.com/huroot/flash/secure.asp

 

A Kingston DataTraveler 6000 jellemzői és műszaki adatai:

 • FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik
 • Extraerős biztonsági architektúra:

–       A meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja önmagát, és megsemmisíti a titkosítási kulcsot

–       Az eszköz és a befogadó készülék sem tárol jelszavakat

–       A hardvert az Egyesült Államokban tervezték és szerelték össze

–       United States National Security Agency Suite B titkosítás BoardTM rendszeren

–       Elliptikus görbén alapuló titkosítás

–       Biztonságos kommunikációs csatorna

–       Digitálisan aláírt firmware-frissítések Suite B SHA-384 és ECDSA P-384 eljárásokkal

–       A DT6000 működtethető az automatikus futtatás letiltása esetén is

–       Az automatikusan futtatható fájlokban letiltja a jogosulatlan hozzáféréseket

–       A titkosítás az Egyesült Államokban készült

 • Kötelező összetett jelszó: a jelszót a felhasználó állítja be a négy elemből legalább három kiválasztásával (kisbetűk, nagybetűk, karakterek és számok) a jogosulatlan hozzáférés megelőzése érdekében
 • Teljes titkosítás: az összes tárolt adat 256 bites, hardveralapú XTS módú Advanced Encryption Standard (AES) védelem alatt áll – a fő kulcs bejelentkezéskor újragenerálódik
 • Testreszabható1: előre feltöltött tartalom, a biztonsági házirend teljes mértékben testreszabható, különböző tokokkal érhető el
 • A jogosulatlan hozzáférésnek ellenálló fizikai biztonsági korlát
 • Vízálló2: védett a víztől származó károkkal szemben
 • Garancia: öt év garancia, napi 24 órás támogatás
 • Strapabíró: vízálló és titánbevonatú rozsdamentes acél tok
 • Méret: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm
 • Sebesség3: akár 11 MB/s olvasási, 5 MB/s írási sebesség
 • Kapacitás4: 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB
 • Kompatibilitás: megfelel az USB 2.0 specifikációnak
 • Hőmérséklet működés közben: 0 ºC és 60 ºC között
 • Tárolási hőmérséklet: -20 ºC és 85 ºC között
 • Minimális rendszerkövetelmények:

–      USB 2.0-kompatibilis, támogatja az 1.1 szabványt

–      Két (2) egymást követő szabad meghajtó betűjel5

 

1 Minimális rendelési mennyiség szükséges. A testreszabás a gyártáskor történik.

2 1,5 méterig, megfelel az IEC 60529 IPX8 szabványnak. A terméknek a használat során tisztának és száraznak kell lennie.

3 A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és terhelésétől függően változhat.

4 A flash tárolóeszközökre megadott kapacitás egy része formázáshoz és más funkciókhoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. További információért a Kingston flash memóriák útmutatójában talál a kingston.com/Flash_Memory_Guide webcímen. 

5 Az első rendelkezésre álló meghajtó betűjelek a fizikai eszközök (például rendszerpartíció, optikai meghajtók) után.

 

A Kingston DataTraveler 6000 jellemzői és műszaki adatai:

Rendelési szám

Kapacitás és jellemzők

Javasolt végfelhasználói ár

DT6000/2GB

DataTraveler 6000 2GB

24.035 Ft

DT6000/4GB

DataTraveler 6000 4GB

29.955 Ft

DT6000/8GB

DataTraveler 6000 8GB

36.925 Ft

DT6000/16GB

DataTraveler 6000 16GB

64.440 Ft

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük