A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, az SSDNow mozgóalkatrész nélküli meghajtók termékcsaládjának új tagját, a Kingston SSDNow S100 meghajtó sorozatot.

 

 

A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, az SSDNow mozgóalkatrész nélküli meghajtók termékcsaládjának új tagját, a Kingston SSDNow S100 meghajtó sorozatot.

 

Az új S100-as sorozat az általános, nem PC alapú és beágyazott rendszerek piaca számára kínál költséghatékony és könnyen alkalmazható platformot. A merevlemez-meghajtókkal (HDD) ellentétben az S100 a legszélsőségesebb működési körülmények között is folyamatos megbízhatóságot kínál, és egyúttal javítja a számítógépes berendezések összteljesítményét. 

Az új Kingston S100 sorozat elsődlegesen az eredeti berendezésgyártók (OEM) és a rendszerintegrátorok számára készült az olyan iparágakban való alkalmazásra, amilyen például az autóipar, gépipar vagy szállítmányozás, ahol a megbízhatóság és az alacsony költség kritikus fontossággal bír. A szabványos SATA csatolófelülettel, amelyet számos ipari és gépipari alkalmazás használ, az S100 meghajtók átvehetik a meghibásodásra hajlamos merevlemez-meghajtók (HDD-k) helyét anélkül, hogy az SD és CF memóriakártyákat használó egyedi platformok fejlesztésének költségeivel számolni kellene. Mivel az SSD-nek nincsenek mozgó alkatrészei, képes ellenállni az intenzív rázkódásnak és hőnek. Ezáltal a technológia életképes alternatívát kínál azon környezeti viszonyok között is, ahol korlátozott energia és hűtési kapacitás áll rendelkezésre.

„A felhasználók számára mindinkább egyértelművé válnak a HDD-k meghibásodási rátái és az SD és CF memóriakártyákkal való kompatibilitás szinte állandósult kihívásai. Az SSD technológia kiterjesztése nemcsak a korábban említett ipari, és beágyazott környezeti kihívásokra ad választ, hanem a nagyobb megtérülés lehetőségét is kínálja" – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

„A hagyományos, forgó lemezekkel rendelkező merevlemezekről már jó ideje kiderült, hogy hajlamosak a meghibásodásra, elsősorban a mechanikai kialakításuk és a hőérzékenységük miatt. Az SSD-k nagyszerű lehetőséget biztosítanak a megbízhatóság és az élettartam növelésére, hiszen egy mozdulattal beilleszthetők a merevlemezek helyére. Ráadásul a nagyobb rendelési volumen lehetősége ösztönzően hathat a technológia széleskörű elterjedésére, a magasabb induló árak ellenére is" – folytatta Kaszál Norbert.

Az új Kingston SSDNow S100 2,5''-es méretben, 8 GB és 16 GB kapacitású változatban érhető el.

A Kingston SSDNow S100 sorozat jellemzői és műszaki adatai:

 • Méretek: 2,5"
 • Csatolófelület: SATA 1,5 Gb/s és 3,0 Gb/s
 • Kapacitás: 8 GB és 16 GB
 • Szekvenciális olvasási sebesség: Akár 230 MB/s (16 GB), 90 MB/s (8 GB)
 • Szekvenciális írási sebesség: Akár 75 MB/s (16 GB), 35 MB/s (8 GB)
 • Energiafelhasználási adatok: 2,26 W (jellemző, aktív állapot) / 1,08 W (jellemző, üresjárat)
 • Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 70 °C között
 • Méretek: 69,85 mm x 100 mm x 9,5 mm
 • Rezgés: Működés közben: 2,17 G

               Üzemen kívül: 20 G

                  Működési rázkódástűrés: 1500 G

 • Tömeg: 74 g
 • Várható élettartam: 1 000 000 üzemóra
 • Garancia/támogatás: 3 éves garancia és ingyenes, napi 24 órában elérhető technikai támogatás jár.

Kingston SSDNow S100 mozgóalkatrész nélküli meghajtók

Rendelési szám

Kapacitás és jellemzők

Javasolt végfelhasználói ár

SS100S2/8G

8 GB SSDNow S100 SATA 2 2,5 (különálló meghajtó)

11.715 Ft

SS100S2/16GB

16 GB SSDNow S100 SATA 2 2,5 (különálló meghajtó)

16.050 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük