2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kiosztották az Aranykönyv díjakat

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79810"><img class="image image-preview" src="/files/images/Aranykonyv_sajto.preview.jpg" border="0" width="491" height="640" /></a></span>2014. április 27-én, vasárnap este a Könyvfesztivál záróeseményeként az Átrium moziban kiosztották ki az Aranykönyv díjakat. A március közepén kezdődő, többfordulós versenyben az olvasók 5 kategóriában szavazhattak kedvenceikre. A több tízezer szavazat alapján a hazai könyvek közül <em>D. Tóth Kriszta, Lakatos Levente, Mautner Zsófi, Leiner Laura</em> és <em>Hozleiter Fanny Mosolyka</em> alkotásai lettek az idei Aranykönyv szavazás győztesei.  </p> <p> 

aranykonyv sajto.preview2014. április 27-én, vasárnap este a Könyvfesztivál záróeseményeként az Átrium moziban kiosztották ki az Aranykönyv díjakat. A március közepén kezdődő, többfordulós versenyben az olvasók 5 kategóriában szavazhattak kedvenceikre. A több tízezer szavazat alapján a hazai könyvek közül D. Tóth Kriszta, Lakatos Levente, Mautner Zsófi, Leiner Laura és Hozleiter Fanny Mosolyka alkotásai lettek az idei Aranykönyv szavazás győztesei.  

 

aranykonyv sajto.preview2014. április 27-én, vasárnap este a Könyvfesztivál záróeseményeként az Átrium moziban kiosztották ki az Aranykönyv díjakat. A március közepén kezdődő, többfordulós versenyben az olvasók 5 kategóriában szavazhattak kedvenceikre. A több tízezer szavazat alapján a hazai könyvek közül D. Tóth Kriszta, Lakatos Levente, Mautner Zsófi, Leiner Laura és Hozleiter Fanny Mosolyka alkotásai lettek az idei Aranykönyv szavazás győztesei.  

 

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. ötödik alkalommal indította el március közepén az Aranykönyv szavazást, melyhez idén a Super TV2 is csatlakozott. A többfordulós szavazáson az olvasók 5 kategóriában – szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés – voksolhattak kedvenceikre, külön-külön a magyar és a külföldi művekre.

 

A szavazás során csak a 2013-ban megjelent könyvek voltak versenyben. Az olvasók nagy lelkesedéssel voksoltak kedvenceikre, idén is több tízezer szavazat alapján állt össze a TOP 10 kötet, majd az Aranykönyv-győztesek listája. A magyar szórakoztató irodalom kategóriában szavaztak a legtöbben, ezt követte a magyar ismeretterjesztés, majd a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom. A külföldi szerzők művei között is a szórakoztató kategória volt a legnépszerűbb.

 

 „Az Aranykönyv díj alapításával az volt a célunk, hogy az olvasók maguk döntsék el, mit tartanak az év legjobb könyvének, így nagy öröm számomra, hogy idén is fokozott érdeklődés kísérte a szavazást. A könyvpiaci trendeknek megfelelően idén fókuszba került az e-könyv is, először adtuk át az e-könyv különdíjat, melyet az Ulpius-ház Könyvkiadó nyert el, mivel ők értékesítették a legtöbb e-könyv formátumú kötetet. Különösen kedves számunkra, hogy az olvasók döntése alapján az Aranykönyv díjazottak között található a cégcsoportunkhoz tartozó Libri Kiadó is" – emelte ki Kovács Péter, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Vasárnap este az Aranykönyv Díjátadó Gála műsorvezetőiWinkler Nóra és Hajós András – az 5 kategória Top 10 köteteit bemutatták az izgatott közönségnek, majd a magyar irodalom és a könyvszakma képviselői átadták az Aranykönyv díjakat.

 

A nagy érdeklődés övezte szavazáson az előre megjósolható eredmények mellett váratlan győzelmek is születtek. Leiner Laura sikerére sokan számítottak: a Szent Johanna gimi évek óta az egyik legnépszerűbb sorozat az ifjúság körében, amely tavaly is megkapta az Aranykönyv díjat. Jamie Oliver szakácskönyvének győzelme sem volt meglepő fordulat, az angol gasztroguru biztosan számíthatott az olvasók szavazataira. Hozleiter Fanny Mosolyka kötetének győzelme azonban nagy meglepetést okozott: a fiatal írónő a közösségi médiában indította el írói karrierjét, facebook posztjaiból vált Aranykönyv díjas szerzővé. A szépirodalom kategória győztese, D. Tóth Kriszta a televíziót cserélte le az íróasztalra, közismert műsorvezetőből lett az olvasók kedvence, Aranykönyv díjas író. Az Aranykönyv szavazás idei újdonsága, hogy különdíjat kaptak az e-könyvek. Idén az Ulpius-ház Könyvkiadó érdemelte ki az Aranykönyv e-könyv különdíját, ők adták el a legtöbb e-könyv formátumú művet, és az Aranykönyv Top 10 listából 8 kötet az Ulpius gondozásában jelent meg. 

Idén Aranykönyv szakmai különdíjban részesült a Móra Könyvkiadó, mivel a díj alapítása óta a Móra kapta a legtöbb – 6 db – Aranykönyv díjat.

 

Aranykönyv győztesek:

 

Szépirodalom

  • magyar: D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak – Bookline Könyvek
  • külföldi: Matthew Quick: Napos oldal – Könyvmolyképző Kiadó Kft.

 

Szórakoztató

  • magyar: Lakatos Levente: Bomlás – Ulpius-ház Könyvkiadó Kft.
  • külföldi: Dan Brown: Inferno – GABO Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

 

Gasztronómia

  • magyar: Mautner Zsófi: Főzőiskola – Alapfok – Libri Könyvkiadó Kft.
  • külföldi: Jamie Oliver: Jamie 30 percesek – Park Könyvkiadó Kft.

 

Gyermek- és ifjúsági irodalom

  • magyar: Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. (1-2.) – Örökké – Ciceró Könyvstúdió Kft.
  • külföldi: Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa – Könyvmolyképző Kiadó Kft.

 

Ismeretterjesztés

  • magyar: Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz – Libri Könyvkiadó Kft.
  • külföldi: Nick Vujicic: Megállíthatatlan – A cselekvő hit fantasztikus ereje – Studium Plusz Könyvkiadó

 

www.aranykonyv.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.