Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök úgy látja, hogy az Európai Unió mai elitje egy nagy állammá kívánja átalakítani az uniót, amely elpusztítaná a történelmi európai nemzetállamokat és a demokráciát.

 

Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök úgy látja, hogy az Európai Unió mai elitje egy nagy állammá kívánja átalakítani az uniót, amely elpusztítaná a történelmi európai nemzetállamokat és a demokráciát.

 

    A konzervatív politikus ezért arra szólítja fel az európai demokratákat, hogy ébredjenek fel, s akadályozzák meg ezeket a terveket. Az Európai demokraták, ébredjünk fel! című felhívását Klaus vasárnap a honlapján tette közzé.

    Klaus szerint az EU mai vezetése, de elsősorban a "radikális zöldek" az egykori Szovjetunió mintájára igyekeznek átalakítani a szervezetet.

    A cseh exelnököt különösen a Daniel Cohn-Bendit és Felix Marquardt zöldpárti politikusok, az Europeans Now mozgalom társalapítói által kiadott "Fiatal európaiak… Egyesüljünk!" című felhívás háborította fel. Klaus azt állítja, hogy ez a felhívás tudatosan utal Marx Károly Kommunista kiáltványának híres mondatára: "Világ proletárjai, egyesüljetek!"

    "Azokat a szörnyűségeket, amelyek részben ennek a felhívásnak a következtében is a világban megtörténtek, tehát a több tízmillió áldozatot követelő, negyedszázaddal ezelőtt – sajnos túl későn – csődbe ment kommunista társadalmi-mérnöki projektet, most a modern baloldali, és nemcsak a vörös, hanem egyre inkább a zöld radikálisok is megpróbálják újraéleszteni az Európai Unió talaján" – olvasható a dokumentumban.

    Klaus úgy látja: az "új vezérek" kendőzetlenül csak azt fogalmazták meg, amit az Európai Unió vezetése kevésbé radikális kifejezésekkel, hogy ne ijessze meg a polgárokat, már régen hangoztat.

    "Cselekedeteikkel azonban nem kevésbé radikálisan ugyanazt a célt követik. Az olyan forradalmárok, mint Cohn-Bendit és társai csak az a hibát követik el, hogy ezt a politikai ambícióik érdekében modernre festett totalitárius ideológiát az európai választáson leplezetlenül nyilvánosságra hozzák" – vélekedik a volt cseh államfő. 

    Klaus úgy látja, hogy "az európai demokraták alszanak", ezért tettekre kell őket buzdítani. Az exelnök ezért felszólítja az európai demokratákat, hogy csatlakozzanak a dokumentumhoz.

 

Kokes János

 

kjk \ kti \ blz

 

MTI 2013. szeptember 8., vasárnap 19:40

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük