Igen! Hallgassunk a finnekre. Forró csokival vagy gőzölgő almalével pillanatok alatt ínycsiklandozó italkülönlegességeket készíthetünk, amelyek még a hideg időben is feldobják hangulatunkat.

 

Igen! Hallgassunk a finnekre. Forró csokival vagy gőzölgő almalével pillanatok alatt ínycsiklandozó italkülönlegességeket készíthetünk, amelyek még a hideg időben is feldobják hangulatunkat.

 

Nyári esték, gondtalan koktélozás – a hidegebb idő beköszöntével sokan sírjuk vissza az önfeledt pillanatokat. A hűsítő italok háttérbe szorulnak, sokkal inkább előnyben részesítjük a forró finomságokat, akár barátainkkal mulatunk, vagy egyszerűen csak kedvenc filmünk társaságában jóleső magányba burkolózunk.

 

Gőzölgő koktélok? – vodkás koktélok hidegben?

Hallgassunk a finnekre! A finnek kedvenc vodkája most mindenkit egy kis édes kalandozásra csábit. Íme néhány különleges gőzölgő koktéltipp, ízlelőbimbó és lélek melengetésre, vagy éppen összejövetelek hangulatának fokozására!

 

Forró Mangós Csók

– 4 cl Finlandia Mangó

– 12 cl forró csokoládé

– egy kis adag tejszínhab és egy késhegynyi kakaópor

Forró csoki, 2 főre: 10 dkg étcsokoládét darabokra vágunk. 0,5 l tejet lassú tűzön néhány percig melegítjük, majd beletesszük a csokidarabokat. Folyamatosan keverjük, hogy a csokoládé felolvadjon benne, de még forrás előtt levesszük a tűzről.

A hozzávalókat töltsük forróitalos pohárba, keverjük össze, majd díszítsük tejszínhabbal és kakaóporral.

 

Blackcurrant Ragyogás

– 4 cl Finlandia Blackcurrant

– 12 cl forró almalé

– 1 ek méz

Az összetevőket töltsük forróitalos pohárba, majd keverjük össze. Díszítéshez használhatunk fahéjat, gyömbérszeletet és chilit.

 

Zöldcitrom Násza a Fekete Ribizlivel

– 4 cl Finlandia Lime

– 12 cl forró fekete ribizlilé

– gerezdekre vágott lime a díszítéshez

A hozzávalókat töltsük forróitalos pohárba, és keverjük jól össze. Az elkészült koktélt díszítsük limegerezddel.

 

http://www.finlandia.com/age.aspx

 

Lantai József