2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kommentár a most hatályba lépett NGM rendeletről az adómentes lakástámogatás kiterjesztéséről

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79120"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_248.jpg" border="0" width="254" height="198" /></a></span>Megjelent az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet amely a törvényi előírásokat egészíti ki a munkáltatók, a bankok és a munkavállalók számára az eljárás részletes szabályaival.

Megjelent az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet amely a törvényi előírásokat egészíti ki a munkáltatók, a bankok és a munkavállalók számára az eljárás részletes szabályaival.

Megjelent az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet amely a törvényi előírásokat egészíti ki a munkáltatók, a bankok és a munkavállalók számára az eljárás részletes szabályaival.

 A lakásvásárlás, építés, bővítés, korszerűsítésen kívül, mostantól az adómentesség a lakáscélú felhasználásra hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez, a hitelhez kapcsolódó más kötelezettségek megfizetéséhez hitelintézet, vagy a kincstár útján nyújtott támogatásra is kiterjed.

 

Déry Attila, Az Otthon Centrum vezető elemzője szerint: „Mivel lakásépítésre és vásárlásra már korábban is elérhető volt ez a támogatás, ezért a rendelet azon része új, amely a hiteltörlesztésre vonatkozik. Ez csak közvetve lesz hatással a piacra és várakozásaink szerint nem fog jelentős változást okozni a piacon. Azok, akik kimondottan a fizetési nehézségek miatt árulták az ingatlanukat, ha ez valóban könnyebbség nekik, most visszaléphetnek a piacról, ami a túlkínálatot csökkenteni fogja. Ez elméletben jó a piacnak, hiszen csökkenti az árakon lévő nyomást. Sajnos azonban tényleg csak elméletben, hiszen az árfolyamgátnak ugyanez lett volna a hatása, de a gyakorlatban nem volt tapasztalható a túlkínálat csökkenése.

Ezen kívül az is kérdéses, hogy a gyakorlatban hány munkavállaló kaphat ilyen formában juttatást a munkáltatójától, a számuk ugyanis jelentősen korlátozhatja a piacra gyakorolt hatást."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.