Karácsonyra készülődtek a gyerekek a Rovitex üzemében. Játékos formában készülődtek a gyerekek a karácsonyra a Rovitex pécsi üzemében, ahol nem csupán kakaóval és kaláccsal várták a résztvevőket, hanem a korai fejlesztést is segítő programokkal.

 

Karácsonyra készülődtek a gyerekek a Rovitex üzemében. Játékos formában készülődtek a gyerekek a karácsonyra a Rovitex pécsi üzemében, ahol nem csupán kakaóval és kaláccsal várták a résztvevőket, hanem a korai fejlesztést is segítő programokkal.

 

A Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve a taktikus-haptikus tapasztalatszerzést kézműves foglalkozáson keresztül sajátíthatták el a gyerekek. Az esemény elsődleges eszközeit a Rovitex speciális és változatos textíliái nyújtották.

 

A korai fejlesztés egyre nagyobb jelentőséggel bír a gyermekgondozásban, melyhez az eszközök egyre szélesedő palettája áll a szakemberek rendelkezésére. A Rovitex Hungária Kft. különleges textil kínálata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ingerlés-tapintásos tapasztalatszerzés szórakoztató körülmények között, kézművesfoglalkozás formájában is elérhetővé váljon a gyermekek számára.

 

Napjainkban egyre több szülő észleli, hogy gyermeke nem olyan ütemben fejlődik akár fizikailag, akár szellemileg, mint a kicsik többsége. Ez a fejlődési különbség azonban ma már odafigyeléssel és törődéssel kezelhető probléma. A kicsik korai fejlesztésére számos technika és eszköz áll rendelkezésre, egyéni és csoportos formában is. A szülők és az oktatók legnagyobb feladata, hogy ez a törődés állandó és folyamatos legyen.

 

A Rovitex Hungária Kft. Magyarország piacvezető függönygyártó és -nagykereskedelmi vállalkozása számára különösen fontos a társadalmi felelősségvállalás: „Baranya megyei vállalatként örömünkre szolgál, ha támogatást nyújthatunk a helyi és regionális intézményeknek" – mondta el Romeisz Norbert, a Rovitex ügyvezetője.

 

Az eseményen a kisgyermekek és kísérők is kikapcsolódhattak picit a Rovitex pécsi üzemében, ahol a gyerekek a különböző tapintású textileket kézzel való tapintással és talpon keresztül ismerhettek fel, így összpontosítva az ingerfelvételre.

„Örömmel fogadtuk a kezdeményezést, hiszen a Rovitex által biztosított textilekkel a gyermekek fejlesztésére új lehetőség nyílt előttünk" – számolt be a Pedagógiai Szakszolgálat egyik résztvevője. Az alkalomra a Rovitex egy különleges szőnyeget gyártott különböző anyagokból, melyet a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat magával vihetett, hogy a gyakorlatot az intézményen belül is tudják folytatni. Emellett a vállalat 50 párnahuzatot készített a kicsik számára, melyek közül a legszimpatikusabbakat a saját kezükkel tudtak kitömni. A vállalat a támogatásért elismerésben részesült az „Ők is a mi gyermekeink" Alapítványtól.

 

„Remek érzés volt látni a gyermekek szemében a csillogást. Ahogy a különböző anyagokat tapintották, az érzelmek egész tárháza futott át az arcukon – természetesen a puha textilek voltak a legnyerőbbek. A karácsony közeledtével mindenkit magával ragad a meghitt hangulat, de különösen jó érzés tudni, hogy a szőnyeget a későbbiekben még számos kisgyermek fejlesztésére fel tudják használni." – összegezte tapasztalatait Romeisz Norbert.

 

A Rovitex Homedeco Group 20 éves múltra visszatekintő, 100 százalékban magyar magántulajdonban álló, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező nemzetközi lakástextil gyártó- és forgalmazó cégcsoport. A világ 40 országba szállítja termékeit, többek között Ausztráliába, Japánba, Iránba is.

 

http://www.rovitex.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük