Toyota Prius Plug-In HybridToyota Prius Plug-In Hybrid

A LeasePlan Cégcsoport, a világ vezető flotta- és gépjárműkezelő vállalata és a Toyota Motor Europe a világ legnagyobb hibrid járműgyártójának európai leányvállalata, együttműködésük keretében a LeasePlan ügyfeleinek rendelkezésére bocsátja legújabb plug-in, azaz villamos hálózatról tölthető hibrid elektromos járművét.

Toyota Prius Plug-In HybridToyota Prius Plug-In Hybrid

A LeasePlan Cégcsoport, a világ vezető flotta- és gépjárműkezelő vállalata és a Toyota Motor Europe a világ legnagyobb hibrid járműgyártójának európai leányvállalata, együttműködésük keretében a LeasePlan ügyfeleinek rendelkezésére bocsátja legújabb plug-in, azaz villamos hálózatról tölthető hibrid elektromos járművét.

Az együttműködés értelmében a következő 3 évben a Toyota Motor Europe megosztja a LeasePlan-nel az alternatív hajtású járművekről szerzett tapasztalatait, beleértve a világszerte több mint 600 (Euró-pában 200) előgyártott – pre-production – Prius Plug-In Hybrid teszteredményét is. A közel 1,3 milliós gépjárműparkot kezelő LeasePlan ezzel párhuzamosan lehetővé teszi a Toyotának, hogy ügyfélkörében népszerűsítse a Prius Plug-In Hybridet még annak 2012-es kereskedelmi bevezetése előtt.

 

A két cég erejének és jövőképének egyesítésével a LeasePlan olyan megoldásokat kínálhat ügyfeleinek, mellyel egyszerre tehetik hatékonyabbá flottájuk üzemeltetését és környezetkímélőbbé gépjárműparkjukat. Mindez összhangban van a Toyota hibrid technológiát népszerűsítő törekvéseivel, mely nem csak a CO2 kibocsátás, hanem a korom és az NOx kibocsátás csökkentésével is hozzájárul a levegő minőségének javításához.

 

"Mivel több éve dolgozunk azon ügyfeleinkkel, hogy a flották üzemeltetését még hatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyük, izgatottan várjuk az új Toyota Prius Plug-In Hybrid kapcsán létrejött együttműködést. Az ilyen kapcsolatok hozzásegítenek minket környezettudatos céljaink eléréséhez. Nagyon értékes számunkra a tudás, amit az együttműködés által szerezhetünk, hiszen az összhangban van a LeasePlan által képviselt fenntartható mobilitási szemlélettel és országhatárokat átívelő GreenPlan programunkkal is." – mondta Daemi Vahid, a LeasePlan Cégcsoport ügyvezető igazgatója és ügyvezető testületének elnöke.

 

„Az új Toyota Prius Plug-In Hybrid kereskedelmi bevezetése és a LeasePlan-nel való együttműködés támogatja azon törekvésünket, hogy gépkocsi flottákat üzemeltető vállalatoknak is zöldebb és hatékonyabb mobilitási megoldásokat kínálhassunk. A Toyota eddig közel 3,3 millió hibrid járművet értékesített. A Prius Plug-In Hybrid piaci bevezetése vállalatunk számára egy újabb jelentős lépés a fenntartható mobilitás elérése felé, hiszen csökkenti az energiafelhasználást, javítja a levegő minőségét és tovább mérsékli a CO2 kibocsátást. Örömünkre szolgál, hogy létrejött ez az együttműködés a LeasePlan-nel, amely nemcsak abban lesz segítségünkre, hogy felhívjuk a figyelmet új technológiánkra és annak működésére, hanem azt is lehetővé teszi számunkra, hogy szorosabbá váljon kapcsolatunk az ügyfelekkel."- mondta Leroy Didier, a Toyota Motor Europe elnöke.

 

A LeasePlan évről évre több ezer Toyota és Lexus Full Hybrid járművet vásárol világszerte, melyek közül sok fut Magyarországon is. A most létrejött stratégiai kapcsolat keretében a flottakezelő arra ösztönzi majd ügyfeleit, hogy ismerjék meg a 2012-ben piacra kerülő új Toyota Prius Plug-In Hybrid előnyeit. Ez a jármű, ami kombinálja a hibrid hajtást a megnövelt hatótávú elektromos haladással, a LeasePlan olaszországi bemutatóján már most felkeltette néhány nagyobb ügyfél érdeklődését. Az elkövetkezőkben több hasonló programot szerveznek majd többek között Németországban, melyek közül az egyik legjelentősebb szeptember 13-a és 25-e között a Frankfurti nemzetközi autó kiállítás (IAA) lesz. A kiállítást követő hónapokban több országban – többek között Svájcban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában is – lehetősége lesz a LeasePlan ügyfeleinek az új Toyota tesztelésére és hamarosan Magyarországon is első kézből értesülhetnek majd az újdonságról.

 

A Toyota Prius Plug-In magyarországi bemutatója illetve az értékesítés kezdete 2012 nyarán lesz. Részletes információk a www.toyota.hu honlapon találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük