Közel 3,6 millió alkalommal fizettek idén érintésmentes kártyával a fesztiválokon

Az érintésmentes bankkártyákkal bonyolított fizetések száma 93%-kal nőtt a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon 2015-ben

 

Az érintésmentes bankkártyákkal bonyolított fizetések száma 93%-kal nőtt a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon 2015-ben

 

Az egyszerű és biztonságos fizetések globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING) és a hazai piac vezető bankfüggetlen tranzakciós szolgáltatója, a Cardnet Zrt. adataiból kiderült, mennyiben változtak a fizetési szokások idén a Sziget Fesztiválon, a Balaton Sound-on, valamint a Volt Fesztiválon. A fesztiválok készpénzmentes fizetési megoldás szállítója a Cardnet Zrt., a fizetéshez szükséges terminálokat pedig az Ingenico Group szállította.

 

A legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai fesztiválokon évek óta a készpénzmentes fizetésé a főszerep, amit idén kétféle módon, Festipay kártyával vagy érintésmentes bankkártya segítségével lehetett megtenni. Az érintőkártyák terjedése az egyik legdinamikusabban fejlődő szegmens a bankkártyák piacán.

 

Magyarország legnagyobb zenei eseményén, a Sziget Fesztiválon összesen több mint 2,4 millió alkalommal fizettek érintésmentes eszközzel (Festipay kártya ill. érintésmentes bankkártya) a fesztiválozók. Közel 170.000 tranzakciót érintésmentes bankkártyával egyenlítettek ki, ami duplája a tavalyi számnak. A Sziget ideje alatt több mint 100.000 darab, már hagyományosnak számító Festipay kártyát osztottak ki a szervezők, amelyek segítségével 7%-kal több fizetés történt, mint 2014-ben.

 

A többi fesztivál esetében az alábbiak szerint alakultak az adatok:

 

  • A VOLT Fesztiválon 91%-kal gyarapodott az érintésmentes bankkártyával történő vásárlások száma, amely elérte a 65.000 tranzakciót, míg a Festipay kártyákkal közel 400.000 alkalommal fizettek.
  • A Balaton Sound ideje alatt a tavalyihoz viszonyítva 133 százalékkal nőtt az érintésmentes bankkártya használat, így a tranzakciók száma meghaladta a 40.000-et; a 600.000 fizetési tranzakció többi része pedig Festipay kártyák használatával történt.

 

A legfrissebb hivatalos adatok szerint[1] a fizetésre alkalmas kártyák 44%-a használható érintésmentes fizetésre, míg az érintésmentes fizetés elfogadására jelenleg a forgalomban lévő 95 ezer POS terminál nagyjából fele képes. Az Ingenico által kínált POS terminálok megfelelnek a legmodernebb kártyaelfogadási rendszereknek, amelyek lehetővé teszik többek között az érintésmentes fizetési megoldásokat is.

 

"Az Ingenico már évek óta az egyik legfontosabb stratégiai partnerünk, hiszen például a Festipay szolgáltatásunkat az Ingenico eszközparkjára fejlesztettük ki. A rendezvény- és fesztiválkártya megoldásunk mellett, a hazai piac egyik vezető bankfüggetlen elektronikus tranzakció-szolgáltatójaként több mint 10 millió tranzakciót kezelünk évente" – hangsúlyozta Márki László, a Cardnet Zrt. vezérigazgatója.

 

,,Büszkék vagyunk arra, hogy eszközeinkkel hozzájárulhatunk a készpénzmentes fizetési kultúra fejlesztéséhez a magyarországi fesztiválokon. Piacvezető vállalatént folyamatosan olyan innovatív megoldásokon dolgozunk fejlesztői partnereinkkel, amelyek egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a készpénzmentes fizetést, történjen az kereskedelmi bármilyen fizetési csatornán" – mondta el Szabó Gábor, az Ingenico Magyarországért felelős vezetője.

 


[1] http://www.mnb.hu/letoltes/penzforgalmi-tablakeszlet-tajekoztato20150630.pdf

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük