2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közeleg a Budavári Borfesztivál… Fiatal borászok a Boregyetemen, kirobbanó gasztronómia a Borfesztiválon

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63915"><img class="image image-preview" src="/files/images/logo_uj_0.gif" border="0" width="139" height="139" /></a></span>A Budavári Borfesztivált megelőző két nap ismét izgalmas előadásokkal vár mindenkit a Boregyetem2012. szeptember 10-én, hétfőn a fiatal borászok tartanak baráti hangulatú, garantáltan laza stílusú előadásokat.

logo uj 0A Budavári Borfesztivált megelőző két nap ismét izgalmas előadásokkal vár mindenkit a Boregyetem2012. szeptember 10-én, hétfőn a fiatal borászok tartanak baráti hangulatú, garantáltan laza stílusú előadásokat.

logo uj 0A Budavári Borfesztivált megelőző két nap ismét izgalmas előadásokkal vár mindenkit a Boregyetem2012. szeptember 10-én, hétfőn a fiatal borászok tartanak baráti hangulatú, garantáltan laza stílusú előadásokat.

A XXI. század Bikavéréről és Egri Csillagáról Gál Tibor és Sebestyén Csaba mesélnek, miközben három féle Egri Csillagot és három Bikavért hasonlíthatnak össze a hallgatók. Gere Andrea és Hernyák Tomi vitát indítanak arról, vajon hol dől el minden: a szőlőben, vagy talán a Facebook-on? Természetesen magukkal hozzák saját készítésű boraikat is. Lesz Zöldveltelini, Chardonnay és Sauvignon Blanc késői szüret, Portugieser és a híres Gere Kopár. Árvay Angelika és Demeter Endre édes mostohánkról, a tokaji borról beszélgetnek, ezen belül is az Élvezetről és Édesemről, vendégül látva a Kövérszőlőt és a Furmintot. 

Kedden, 11-én bemutatkozik Horvátország: borászok és borok hívják segítségül a történelmet, a kultúrát, hogy a hallgatók átfogó képet kapjanak szomszédaink borkultúrájáról.

 

Az elmúlt évben a fogyatékkal élőket egy külön előadással várta Nagy Ákosné, a Corvinus Egyetem docense. Több mint 40 vak és gyengén látó tapasztalhatta meg többek között azt, hogy kell szakszerűen bort kóstolni, melyik bort milyen hőmérsékleten szokás fogyasztani, milyen ételhez melyik bort érdemes választani. Idén a siketeknek és nagyothallóknak szeretné a Boregyetem ugyanezt az élményt megadni. Egy jeltolmács segítségével az érdeklődők számos új információt szerezhetnek a borokkal, borkóstolással kapcsolatban.

 

A Borfesztiválon minőségi gasztronómia vár mindenkit kirobbanó formában. A vendégek nyári horvátországi emlékei elevenednek meg a díszvendég, Horvátország jóvoltából a fesztivál zenés szigetén, ahol a régiók jellemző alapanyagai, ételei kerülnek asztalra. Öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak. Egy lépésre tőlük a hozzájuk illő könnyű, horvát borok úsztatják meg a halat s mi jó falat: pljeskavica Malvasiaval és még temérdek felfedezésre váró íz invitálja a kalandra éhes látogatót.

A SZEGA Foods jóvoltából a Borfesztiválon kerül megrendezésre Magyarország első Spanyol Sonkaszeletelő Versenye, ahol a vendéglátóipar kiválasztott versenyzői mutathatják meg, mennyire jártasak a spanyol sonka szeletelésében. A győztes egy akkreditált spanyolországi sonkaszeletelő tanfolyamon vehet részt októberben ahol elsajátíthatja a cortador szakma fortélyait. Szeptember 14-én, a Borfesztivál színpadán zajló verseny nyitányaként Anselmo Pérez spanyol sonkaszeletelő mester, a 2011-es év spanyol bajnoka tart sonkaszeletelő bemutatót, ahol megismerkedhetünk fantasztikus szeletelési technikájával.

 „Budavári Borfesztivál a barátokkal 2012.szeptember 12-16. között!"

www.aborfesztival.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.