2023.szeptember.26. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Középiskolás tartalom az Okos Doboz oldalán

3 perc olvasás

okosdoboz.png2017 április végétől az Okos Doboz (www.okosdoboz.hu), Magyarország egyik leglátogatottabb digitális feladatgyűjteménnyel rendelkező oktatási portáljának tartalma kibővült a középiskolásoknak szóló feladatokkal. A korábbi tartalmakon túl  közel 4000, a középiskolás tantárgyakhoz illeszkedő feladat került publikálásra.

A 2013-ban induló, majd 2016-ban megújult tartalmi készlettel rendelkező Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, mely jelenlegi online formájában az okosdoboz.hu oldalon érhető el.  Az oldal tartalmi készlete ez év áprilisában a korábbi általános iskolában tanított tantárgyakhoz kapcsolódó feladatsorokon túl kiegészült a középiskolásoknak szóló feladatokkal. Jelenleg az oldalon  1-12 évfolyam számára összesen 10.000 grafikus feladat, 30 gondolkodási képességet fejlesztő játék és 160 egészségnevelési animáció található.

Az Okos Dobozt napjában több mint 5000 diák és több mint 1500 regisztrált pedagógus használja mind tanórai, mind pedig iskolán kívüli aktivitásban. Az elmúlt egy évben a diákok közel 8 millió feladatot oldottak meg és egy-egy látogatás alkalmával több mint 12 percet töltenek az oldalon.

Az Okosdoboz.hu célja, hogy olyan INGYENES tanulási lehetőséget nyújtson a gyerekek számára, amelyen keresztül játékos módon sajátíthatják el az általános iskolás tananyagot.

A játék-alapú digitális feladatgyűjtemény a Nemzeti Alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolódik be az oktatási tevékenységbe. A feladatgyűjtemény tanórai, egyéni fejlesztési, felzárkóztatási, illetve otthoni, egyéni tanuláshoz is alkalmazható.

A több mint 10.000 feladat elkészítésében 150 gyakorló pedagógus és szakmai lektor vett részt. Fejlesztő játékainkat a SOTE és az ELTE munkatársaival közösen készítettük, illetve az egészségnevelési tartalmak elkészítésében orvosok, dietetikusok vettek részt.

Módszertan

 Az Okos Doboz ismeretekbe ágyazott játékos eszközökkel, interaktív módszerekkel, élményszerű tanulási lehetőséggel kívánja az oktatás céljait szolgálni. A digitális feladatgyűjtemény egységes mérési- és értékelési rendszerre épül, amelynek középpontjában a pozitív megerősítés és a motiválás áll. A feladatgyűjteményen túl egyedülálló pszichológiai teszteken alapuló, gondolkodási képességeket fejlesztő játékok szolgálják a gyermekek képességeinek felmérését és fejlesztését. Az okosodoboz.hu kiemelten kezeli az egészségnevelési ismereteket, ehhez készült az egyedülálló feladatgyűjtemény és oktató animáció csomag.

 

Facebook: fb.me/okosdoboz

Honlap: www.okosdoboz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.