Lackfi János közös versfaragásra hívja a gyerekeket, Zacher Gábor a dizájner drogokról beszél és a hosszú élet titkát is megtudhatjuk Marton Istvántól, többek között ezekkel a programokkal várja Önt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az NLC Fesztiválon.

 

Lackfi János közös versfaragásra hívja a gyerekeket, Zacher Gábor a dizájner drogokról beszél és a hosszú élet titkát is megtudhatjuk Marton Istvántól, többek között ezekkel a programokkal várja Önt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az NLC Fesztiválon.

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2011. szeptember 3-án a Nők Lapja Café Fesztiválon a sokrétű tevékenységét bemutató programokkal vesz részt. A minisztérium olyan kiemelt témákkal jelentkezik, amelyek mindenki számára hasznosak.

 

A Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság szakemberei a dizájner drogok használatának beláthatatlan következményeire hívják fel a figyelmet. Erről Téglásy Kristóf, az államtitkárság ifjúságpolitikai főosztályvezetője és Zacher Gábor toxikológus főorvos beszélgetnek fél 5-kor a Farger Kávézóban. Szó lesz droghasználatról és megelőzésről. Zacher 1988 óta dolgozik a Péterfi Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai toxikológia osztályán. Évente kilencezer embert látnak el, főleg öngyilkosokat és drogtúladagolóakat. Véleménye szerint mindenkinek van függősége, ő maga például csokifüggő, és együtt ugyan lehet élni a függőséggel, de nem mindegy, hogy mit választunk magunknak. A dizájner drogok veszélye pont az ismeretlenségükben rejlik. Nagyon kevés információ áll jelenleg az orvosok rendelkezésére, hogy a megfelelő kezelést alkalmazzák, ha valakit túladagolás vagy a fellépő mellékhatások miatt kell kezelni. Nem tudjuk ma, hogy később milyen hatással lesznek a szerhasználók szervezetére a dizájner drogok, amelyek ráadásul a legelterjedtebbek ma Magyarországon. Zacher elmondta: a nyári szezonban naponta legalább három olyan fiatalt láttak el, akik ilyen drogok miatt kerültek súlyos állapotba.

 

Az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása című, az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben zajló nemzetközi kutatás jelentése szerint a 9-11. évfolyamos tanuló körében az együttes tiltott és legális drogfogyasztás 2010-ben 150 %-kal volt magasabb mint 2006-ban.

 

A beszélgetést szeretnénk a szülők figyelmébe ajánlani.

 

 

A Kultúráért Felelős Államtitkárság a versek, ezen belül a gyermekversek és a versolvasás előnyeire hívja fel a figyelmet Lackfi János, költő közreműködésével.

 

Lackfi János író, költő, műfordító, szerkesztő. Verseskötetei, regényei és novellái mellett számos gyermekvers-kötetet és mesekönyvet publikált. Feleségével öt gyermeket nevelnek. A rendezvényen saját verseiből olvas fel 11 órakor a Farger kávézóban és közös versfaragásra hívja a gyerekeket a NEFMI akadálypályához..

 

 

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság egyik háttérintézménye az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A Fesztiválra érkező kisgyermekes családok körében várhatóan majd nagy érdeklődésre tart számot az OEP szakértőinek tanácsadása terhességi gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj igénylésének feltételeiről, de azoknak is segítséget nyújtanak, akik a lombik program és inszemináció finanszírozási lehetőségei felől érdeklődnek. fél 3-fél 6 között a Szabadság téren a NEFMI sátránál.

 

 

 

Marton István szülész-nőgyógyász szakembernek nemrég jelent meg „Meddig akarsz élni" című könyve, melyben saját sorsunk alakításának felelősségéről ír. E könyv kapcsán 12 órakor a Farger Kávézóban beszélget a résztvevőkkel a családok jövőjéről valamint a nők szerepéről a család egészségének megőrzésében.

 

 Sokakat érintő téma a családi napközik, óvodák helyzete, egy családi napközi létrehozójával valamint az Oktatásért Felelős Államtitkárság kisgyermekkori nevelési és óvodai szakreferensével segítenek eligazodni a gyermekelhelyezés, a napközbeni ellátás lehetőségeiben délután 1 órakor a Farger Kávézóban.

 

 

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság egy népszerű tanintézményt mutat be. Az Erzsébet Királyné Kereskedelmi és  Szolgáltató Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára és tanulói smink és frizurakészítéssel, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendezvényen 10 órától este 6 óráig a NEFMI sátránál.

 

 A Sportért Felelős Államtitkárság a rendszeres testmozgás jelentőségére hívja fel a figyelmet, mindenki kipróbálhatja magát a sátor mellett felállított akadálypályán, ahol mind az öt ágazat humoros feladattal várja a résztvevőket.  Aki sikeresen teljesít, jutalmat kap! 10 órától este 7 óráig a NEFMI sátránál..

 

 

Várjuk Önt is sok szeretettel szeptember 3-án, 10 és 19 óra között a Szabadság téren és a Farger Kávézóban a Budapest V. kerület Zoltán utca 18. szám alatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük