2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közlekedik a család

3 perc olvasás

p1090331.jpgA körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre hét esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával. 2017-ben már közel ezer család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA személyautóért.

Ap1090271.jpg visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek április 14-től húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

 

A 2018-as Közlekedik a család területi versenyeinek időpontjai a következők:

 

  1. április 14. Tatabánya, Békéscsaba
  2. április 21. Budapest
  3. április 22. Szeged
  4. május 12. Cegléd, Győr, Miskolc, Pécs
  5. május 26. Nyíregyháza, Eger, Veszprém, Szekszárd
  6. május 27. Nyíregyháza, Debrecen
  7. június 2. Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét
  8. június 9. Szombathely, Zalaegerszeg, Kaposvár, Salgótarján

 Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fődíja, egy ŠKODA RAPID Family személygépkocsi lesz. Magyarország Kormánya a családbarát közgondolkodás széles körű elterjesztése érdekében a 1691/2017. (IX.12.) Korm. határozattal a 2018. évet a Családok Évének nyilvánította. Idén a „Közlekedik a család” vetélkedőt a „Családok Éve” programjain belül kerül megrendezésre. Hamarosan kezdetét veszi az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulói, ahol nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek. A verseny szervezői az iskolák részére pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiak szerint kerülnek díjazásra:

 

1, helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,

  1. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,
  2. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

 

A versenyre való jelentkezésről a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet bővebb információkat találni.

A verseny honlapján, a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon 2018. április 30. és június 3. között egy ötfordulós játék is zajlik, ahol a feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsolnak egy Bluetooth-hangszórót, egy 10.000 forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot, valamint más értékes ajándékokat. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszokat adók közül sorsolás dönti el az egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdáját.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.