A MÁV-START Zrt. és a Miskolc TDM hosszú távú partneri megállapodást köt, amellyel a résztvevők szándéka – a vasúton Miskolc térségébe látogatók szabadidejének színvonalas eltöltése érdekében, – megkönnyíteni a Miskolc Pass turisztikai kártyákhoz való hozzájutást.

A MÁV-START Zrt. és a Miskolc TDM hosszú távú partneri megállapodást köt, amellyel a résztvevők szándéka – a vasúton Miskolc térségébe látogatók szabadidejének színvonalas eltöltése érdekében, – megkönnyíteni a Miskolc Pass turisztikai kártyákhoz való hozzájutást.

Miskolcon az utóbbi években a tudatos desztinációépítés eredményeképpen a vendégszám tekintetében jelentős növekedés mutatkozott, ami a város sokszínű turisztikai kínálatának és a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhető.

A 2015-ben elindított Miskolc Pass turisztikai kártya jelenleg Európa egyik legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb kártyája. A termékekkel korlátlanul használható a helyi környezetkímélő közösségi közlekedés a kártya érvényességi ideje alatt, továbbá egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható tizenöt miskolci attrakció, többek között a 2016-os Év Fürdőjének választott Miskolctapolca Barlangfürdő, a nemrégiben újjáépített Miskolctapolcai Strandfürdő, valamint a rekonstrukción átesett Diósgyőri vár is.

A MÁV-START és a Miskolc Pass turisztikai kártya együttműködésének a célja, hogy a kártya által biztosított komplex turisztikai kínálat bemutatásával minél több utazó válassza célpontjául Miskolcot. Ennek elérése érdekében a MÁV-START weboldalán egyszerűen hozzájuthatnak az utazók a Miskolc Pass turisztikai kártyához, melyet a vásárlást követően online formában azonnal megkapnak. A kártya segítségével a Miskolcra érkezők több élményhez juthatnak, és elégedett, visszatérő látogatókká válhatnak. Az együttműködéstől a résztvevő felek kölcsönös előnyöket remélnek, hiszen általa mind a városba irányuló vasúti forgalom, mind a térség turisztikai bevétele növekedhet.

A MÁV-START Budapest-Miskolc, illetve Nyíregyháza-Miskolc viszonylatában kétóránkénti, csúcsidőben óránkénti ütemes IC eljutást nyújt. A vasúttársaság a 2012-2013. években a feláras vonatokra, majd 2016. november 10-től teljes körűen bevezette az e-vonatjegyet, amely a MÁV-START honlapján a normál tarifához képest 3% engedménnyel vásárolható meg. A megváltott e-vonatjegyet a Miskolc Pass kártyához hasonlóan nem szükséges kinyomtatni, elég ha az utasok a telefonjukon, tabletjükön megmutatják a QR kódot. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a telefonon eltárolt két QR kóddal sorban állás, jegyvásárlás nélkül akár több napot is el tudjanak tölteni a vendégek az észak-magyarországi nagyvárosban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük