A 150 országban jelenlévő vállalat nemzetközi szinten rekord árbevételt könyvelt el a 2014-es pénzügyi évben. A vállalatcsoport 2014-ben öszesen 1,342 millió euró bevételre tett szert, ami 7 millió euróval magasabb a megelőző évhez képest. A 154 millió eurós korrigált üzemi eredmény 9,2%-al emelkedett, míg a 73 millió eurós nettó nyereség 17,7%-os növekedést mutat az elmúlt évhez viszonyítva.

A 150 országban jelenlévő vállalat nemzetközi szinten rekord árbevételt könyvelt el a 2014-es pénzügyi évben. A vállalatcsoport 2014-ben öszesen 1,342 millió euró bevételre tett szert, ami 7 millió euróval magasabb a megelőző évhez képest. A 154 millió eurós korrigált üzemi eredmény 9,2%-al emelkedett, míg a 73 millió eurós nettó nyereség 17,7%-os növekedést mutat az elmúlt évhez viszonyítva.

A vállalatcsoport folyamatosan terjeszkedik: a közelmúltban lépett a dán piacra, ahol 100%-os részesedést vásárolt a 150 főt foglalkoztató Gastech-Energi A/S-ben. Szintén ez év márciusában nyitotta meg indonéziai képviseletét, ahol az egyre növekvő vízmelegítő keresletre fókuszál elsősorban. Legnagyobb bevételei    Nyugat-Európából (45%), Ázsiából (20%), Kelet_Európából (18%), Olaszországból 11% és a többi országból származnak (6%). Az Ariston célja, hogy bevételei 80%-ban megújuló és energiatakerékos termékekből származzanak 2020-ra. Ennek a feltételnek 2014-ben már 42%-ban sikerült eleget tennie.

„ 2014 rekord év volt a vállalat bevételeit tekintve. Ez annak köszönhető, hogy folyamatosan fejlesztjük a belső folyamatokat, a kollégáink elkötelezettségét, termékeink valorizációját   és folyamatosak a K+F beruházásaink. A vállalat egyre globálisabb és ez a növekedés a jövőben sem áll meg. Célunk, hogy még több energiatakarékos és környezetbarát megoldást kínáljunk és a 2015-ben érkező kihívásokra is hasonló válaszokat adjunk. " mondta Paolo Merloni, az Ariston Thermo igazgatótanácsának vezetője.

Az Ariston Csoport magyarországi eredményeiről Grzegorz Wojcik Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős country manager számolt be. Elmondta, hogy a vállalat két fő divízióval rendelkezik Magyarországon, ezek a fűtés és a vízmelegítés üzletágak. A magyarországi piacon az utóbbi években növekedés figyelhető meg az eladásokban, ami az Ariston Thermo hazai eredményeire is igaz. A vállalat az utóbbi években sorozatosan növekvő árbevételt könyvelt el, a kondenzációs technológia területén pedig vezető pozíciót tudhat magáénak mostanra. A vízmelegítők piacán szintén sikeres évek állnak a cég mögött, amit főként a modern,Velis fantázianevet viselő, lapos vízmelegítő családnak köszönhet.

Wojcik kiemelte,hogy a vállalat a jövőben szeretné piaci részesedését növelni mind a kondenzációs kazánok, mind pedig a korszerű vízmelegítők piacán.

Mint mondta:„ Magyarországon a jövőben a korszerű, kis fogyasztású és alacsony kibocsátású termékeket szeretnénk előnyben részesíteni. Ennek érdekében folyamatosan hozzuk be a magyar piacra az energiatakerékos kazánokat és vízmelegítőket, amelyekkel árban és designban is a legjobb alternatívát szeretnénk nyújtani a magyar fogyasztóknak."

A vezető elmondta, hogy az Ariston Hungária Kft. jelenleg a hatályos EU szabályozásnak megfelelően alakítja terveit hazánkban. Ez azt jelenti, hogy 2015 szeptembertől az EU tagállamokban életbe lép az ErP direktíva, így a kondenzációs technika lesz az egyedüli elfogadott irány ami az EU által szabott feltételeknek megfelel.

A régiós vezető kiemelte, az Ariston legújabb termékeivel a lakossági energiatakarékosságra koncentrál. Mivel a fűtés és a melegvízellátás a háztartási energiafelhasználás akár 85%-át is kiteheti, ezért Magyarországon sem mindegy, hogy milyen kazánt és vízmelegítőt szereltetnek be a családok. Egy jól szigetelt, radiátoros vagy padlófűtéses háztartás akár 25-35% -ot is megtakarithat évente egy kondenzációs kazánnal, valamint 75% -al kisebb kibocsátás érhető el. Mivel a törvényi szabályozás ősztől a  korszerű  termékekre  fókuszál,  az  Ariston  is  ehhez  idomítja  kínálatát.  Mind  a  vízmelegítők  mind  pedig  a kondenzációs kazánok teruletén elérhetőek a legkorszerűbb termékek, melyek akár előre programozhatóak az egyes háztartások igényeinek megfelelően. Ezzel további 15% megtakarítás is elérhető.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2003 óta forgalmaz Magyarországon kondenzációs technológiát. A hazai gyártó után elsõként kezdte meg a kondenzációs kazánok forgalmazását háztartási és ipari méretekben. Magyarorszagon az épületgépészeten belül a kondenzációs technika az egyetlen olyan piaci szegmens jelenleg amely pozitív fejlődési tendenciát mutat a közeljövőre nézve.

Akik idén kazáncserét nem terveznek de szeretnének megtakaritani, azoknak lehetőségük van használati­melegvíz hőszivattyú beszerelésére. Ha ezt korábban gázüzemű vízmelegítővel oldották meg, akkor a hőszivattyúval a gázfogyasztás költsége teljesen megszűnik, a villamos áram felvétele is közel 70%-kal csökkenhet

A K+F területeken továbbra is cél az energiatakerékos és csökkentett kibocsátású termékek fejlesztése, igy a jövőben a hybrid és a hőszivattyús termékfejlesztések kerülnek fókuszba az Aristonnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük