Az évad eleji World Puppet Carnival-részvétel után egy újabb fesztiválra kapott meghívást A Hétfejű Tündér: május 13-án az Arany Szikra Fesztiválon vendégszerepel a Lázár Ervin meséjéből készült előadás.

 

Az évad eleji World Puppet Carnival-részvétel után egy újabb fesztiválra kapott meghívást A Hétfejű Tündér: május 13-án az Arany Szikra Fesztiválon vendégszerepel a Lázár Ervin meséjéből készült előadás.

 

Az évad elején, a bangkoki World Puppet Carnivalon a legjobb látvány díját elnyert előadás (lásd: http://euroastra.hu/node/85430) a május 11. és 14. között, 17. alkalommal megrendezendő nemzetközi bábfesztiválon montenegrói, horvát, szerb, bosnyák, bolgár és lengyel produkciókkal szerepel együtt a versenyprogramban.

A Hétfejű Tündér bemutatója 2012. január 19-én volt.

A thaiföldi elismerést megelőzően, a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén 2012-ben megkapta a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat, a zsűri Gimesi Dórát a legjobb dramaturg Békés Pál-díjával tüntette ki, Mátravölgyi Ákost pedig tervezőként ismerték el. Az előadás rendezője Kuthy Ágnes, a zeneszerző Sáry László. Akik játsszák: Hoffer Károly, Tatai Zsolt és Teszárek Csaba.

 

A Négyszögletű Kerek Erdő határán, nem messze Ajahtan Kutarbani király fazsindelyes palotájától, nem messze a kerttől, ahol Varga Julcsa, a Virágszemű locsolja különleges virágait, ott, ahol Babó Titti nagypapája kalapálja a csillagokat az égre, ott él hősünk, egy csúnya kisfiú, akinek a lába gacsos, a feje úritök, a termete girbegurba, kineveti a tükörképe, lépte nyomán elhervadnak a virágok, megijednek tőle az emberek.

Természetesen nem akar csúnya lenni. Két szomszédja van: a csodálatosan muzsikáló Rácegresi, aki azt tanácsolja neki, hogy ha egyszer jő szíve lesz, elfelejti csúnyaságát, és a kevéssé tehetséges Pácegresi, aki arra buzdítja, álljon bosszút a csúnyaságáért. Így hát hadakozni indul karddal, lándzsával, péklapáttal, vassal, vérrel, vencsellővel – elindul, hogy felkutassa minden bajának okozóját, a titokzatos Hétfejű Tündért…

 

www.budapest-babszinhaz.hu

https://www.facebook.com/babszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük