A KREA Kortárs Művészeti Iskola Diploma Divatbemutatóját 2014. június 21-én, a Múzeumok Éjszakáján a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében tartja.

 

A KREA Kortárs Művészeti Iskola Diploma Divatbemutatóját 2014. június 21-én, a Múzeumok Éjszakáján a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében tartja.

 

A műalkotások között újabb nagyszerű remekművek mutatkoznak be a Múzeumok Éjszakáján. A Szépművészeti Múzeumban a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzős divattervező és divatstylist hallgatók diplomamunkái mellett a harmadéves divattervezők közösen megalkotott kollekciója mutatkozik be. A most először látható darabok és látványvilág maradandó élményt ígér.

 

Az idén diplomázó divattervező hallgatók olyan inspirációs források mentén dolgoztak, melyek tükröt mutatnak a minket kürölvevő izgalmas világ részleteiről. A múlt és a jelen művészeti irányzatai, eseményei, épületei, jeles művészei egyaránt szerepet játszottak a vizsgakollekciók készítése során. A mozgás, a fény és az optika jelenségének összefüggései, a modern anyaghasználat és technológia újítások metszetét mutatják az elkészült öltözékek és kiegészítők.

 

A divatstylist hallgatók a korunkat érintő kérdésekre reflektálnak. Az összeállítások az érzékelés, felfedezés majd a közölni vágyás mechanizmusát vették alapul.

Korunk meghatározó jelenségei, mint Cindy Sherman önarcképei vagy Zagar zenei világa jelentettek inspirációs alapot végzőseinknek. A képeken kapcsolatok alakulnak ki, amelyek múltidézők, ugyanakkor a jövőbe is tekintenek, és ismerős érzésekről mesélnek nekünk.

 

A harmadéves divattervezők közös kollekciója a Fracture nevet kapta. Az öltözékek és a kiegészítők az újjáépítés és a geometriai megformálás számos lehetőségét mutatják be, gyakran egy ruhán belül. A kollekcióban lévő darabok, – mint az ingből készült nadrág vagy a pulóverekből álló kabát – variálhatók és többféle módon használhatók.

 

Támogatók:

VM Model, Icon Model Management, Deichmann, Vagabond, Microphone hair,

Event Studio Kft., Szépművészeti Múzeum, Múzeumok Éjszakája, A&J.

 

A mellékelt montázson a meghívó mellett az alábbi két tervező alkotása látható:

Stein Barbara

Diplomamunka címe: SBARBARAST-Instagram

Konzulens tanár: Kiss Tibi, divattervező-JE SUIS BELLE

Fotó: Liziczai Réka

Haj: Mazsi-Microphone Hair- Hairography

Smink & Modell: Scneider Anna

Kállay Dóra

Diplomamunka címe: Unknow08

Konzulens tanár: Dévényi Dalma, divattervező-JE SUIS BELLE

Fotó: Nagy Ádám

Smink: Molnár Viola

Haj: SB

 

2014. június 21. 19:00

KREA Kifutó

Szépművészeti Múzeum, Reneszánsz terem

 

http://www.kreaiskola.hu/

https://www.facebook.com/events/329570513857882/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük