2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kreatív boszorkánykonyha

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42716"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kk_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="84" /></a></span>Miközben a NEW ORLEANS SWING 2010, a Müpa hagyományos évadnyitó jazz-fesztiváljának koncertjei szólnak a Fesztivál Színházban 2010. augusztus 27-én, 28-án és 29-én, néhány különleges technika segítségével (de akár otthonról is), bárki megváltoztathatja az épület interaktívvá, "játszhatóvá" varázsolt homlokzatát. <td valign="top"> </td>  </p><p>

kk 3.thumbnailMiközben a NEW ORLEANS SWING 2010, a Müpa hagyományos évadnyitó jazz-fesztiváljának koncertjei szólnak a Fesztivál Színházban 2010. augusztus 27-én, 28-án és 29-én, néhány különleges technika segítségével (de akár otthonról is), bárki megváltoztathatja az épület interaktívvá, "játszhatóvá" varázsolt homlokzatát.

 

  

kk 3.thumbnailMiközben a NEW ORLEANS SWING 2010, a Müpa hagyományos évadnyitó jazz-fesztiváljának koncertjei szólnak a Fesztivál Színházban 2010. augusztus 27-én, 28-án és 29-én, néhány különleges technika segítségével (de akár otthonról is), bárki megváltoztathatja az épület interaktívvá, "játszhatóvá" varázsolt homlokzatát.

 

  


    Ön is szívesen átszínezné a Müpa falait? Szeretne hullámot fújni a Duna-korzóról a szemközti szálloda fődíjas felületére? Kíváncsi arra, mi is az a technológiai vonósnégyes? Részt venne egy nagy, nemzetközi interaktív homlokzati játék budapesti rendezvényein? Nem kell sokat várnia az alkalomra! Augusztus 27. és szeptember 5. között Berlin után Budapesten is megrendezik a Media Facades Festivalt, amelynek keretében a szervezők hét európai városban (Berlinben, Brüsszelben, Helsinkiben, Liverpoolban, Linzben, Madridban és Budapesten) nem a megszokott eszközökkel kívánnak párbeszédet indítani, az egyes helyszínek közönségét interakcióra, alkotásra bírni.
A különleges fesztiválon mindenki alkothat: a világ különböző részein a saját városában lévő falfelületekre bárki mobil eszközökkel üzenetet írhat, képet küldhet, de meghatározott időben más városok épületeinek felületeit is megváltoztathatja.

A budapesti rendezvények házigazdája a KIBU, azaz a Kitchen Budapest, a Magyar Telekom innovációs laborja, egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, amely fiatal kutatók számára teret és eszközt biztosít a szabad gondolkodásra, s a kreatív csapatmunkára. Workshopok, prezentációk, szemináriumok rendszeres megrendezésével teszi lehetővé, hogy az ott dolgozó, kutató munkatársak nemzetközi és magyar előadók segítségével megismerkedjenek a legújabb kísérleti eredményekkel, fejlesszék meglévő tudásukat, gondolatokat, ötleteket cseréljenek.

A Müpa stratégiai partnere, a Magyar Telekom e kreativitásra épülő műhelye a legújabb technikai eszközökkel, magas szintű interaktivitással teremti meg a vizuális fesztivál helyszíneit. Az első ezek közül a Müpa, ahol éppen neves magyar, amerikai és német együttesek, szólisták idézik meg Benny Goodmant, Django Reinhardtot és általában a negyvenes évek aranykorának muzsikáját. Közben, szürkülettől este 11 óráig a Müpa kettős világítási rendszerét felhasználva válik interaktívvá,  játszhatóvá  az épület homlokzata a résztvevők számára.

 A helyszínre kihelyezett laptop segítségével bárki megváltoztathatja az épület színét, s ezeket a színváltásokat egy, az alkalomra felállított webkamera bárhol láthatóvá teszi. De a fesztivál honlapján (http://mff.kibu.hu/) található tízféle megvilágítás felhasználásával online is módosíthatók a felület színei.

2010. szeptember 3-án, 4-én és 5-én, ugyancsak szürkülettől este 10-ig a Lánchíd 19 Hotel 2008-as Design Awards fődíjas felületét egy fújásra érzékeny eszközzel próbálhatja ki az érdeklődő közönség, szeptember 3-án pedig este fél 9-kor a Kitchen Budapest helyszínén, Berlin, Linz és Helsinki bekapcsolásával együtt valósul meg egy Live Coding performansz.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.