2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kritikus hét van mögöttünk

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92048"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_517.jpg" border="0" width="259" height="194" /></a></span>Bár a májusra vonatkozó USA kiskereskedelmi értékesítési adatok erősebbek voltak a vártnál, úgy tűnik, hogy a dollárral kereskedők vonakodnak attól, hogy egy határozott USD irány mellett döntsenek a Fed nyíltpiaci bizottságának jövő heti ülése előtt.</p><p> 

Bár a májusra vonatkozó USA kiskereskedelmi értékesítési adatok erősebbek voltak a vártnál, úgy tűnik, hogy a dollárral kereskedők vonakodnak attól, hogy egy határozott USD irány mellett döntsenek a Fed nyíltpiaci bizottságának jövő heti ülése előtt.

 

Bár a májusra vonatkozó USA kiskereskedelmi értékesítési adatok erősebbek voltak a vártnál, úgy tűnik, hogy a dollárral kereskedők vonakodnak attól, hogy egy határozott USD irány mellett döntsenek a Fed nyíltpiaci bizottságának jövő heti ülése előtt.

 

A fogyasztási adatok az információknak azt a csoportját jelentik, amelyek megfelelően tükrözik az Egyesült Államok gazdasági állapotát, így sokan azt gondolhatták, hogy az erős számok jobban fogják támogatni az amerikai dollárt. De a piac ezek szerint nem biztos abban, hogy a gyenge első negyedév után érkező erősebb adatok elegendőek ahhoz, hogy a Fed átgondolja az elképzeléseit. A piac a múlt heti erős foglalkoztatottsági adatok óta 15 bázisponttal nagyobb kamatemelést áraz be, mint május közepén.

 

A másik tényező, amely az EURUSD mindkét oldalán visszafogja a kereskedőket, természetesen továbbra is Görögország, amely kapcsán az IMF-tárgyalások kudarca után újra a teljes bizonytalanság uralkodott el. Az eurózóna pénzügyminisztereinek jövő csütörtöki találkozója lehet a következő mérföldkő az ügyben, a hónap végén pedig Görögországnak teljesítenie kell egy egyszer már elhalasztott törlesztést az IMF felé. Görögország egyébként a második ország, amely halasztást kért az IMF-től – korábban Zambia tette ezt meg, valamikor a 80-as években.

 

Az eurót shortolók attól félhetnek, hogy mégis lesz megegyezés, a long oldalán pedig amiatt aggódhatnak, hogy a görög vezetés beleviszi az országot egy legalábbis részleges fizetésképtelenségbe, hogy megnézzék, milyen is „odaát a levegő".

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.