A torontói TIFF Kids filmfesztivál a legjobb rövidfilmnek járó "People's Choice Award"-dal, azaz közönségdíjjal jutalmazta április 24-én vasárnap tartott díjkiosztóján Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét.

 

A torontói TIFF Kids filmfesztivál a legjobb rövidfilmnek járó "People's Choice Award"-dal, azaz közönségdíjjal jutalmazta április 24-én vasárnap tartott díjkiosztóján Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét.

 

A Mindenki márciusban kezdte fesztiválkörútját, az első fesztiválszereplése rögtön sikerrel zárult: a film elnyerte a lille-i Európai Filmfesztivál közönségdíját.

 

Március végén a budapesti Friss Hús fesztiválon a Daazo.com különdíjával jutalmazták, (lásd: http://euroastra.hu/node/100268) egyben az író-rendező Deák Kristóf következő filmterve is elismerésben részesült a fesztivál pitchfórumán. A Mindenki áprilisban a spanyolországi Lanzarote Nemzetközi Filmfesztiválon (FICL) is közönségdíjat nyert. (lásd: http://www.festivaldecinedelanzarote.com/en) Ezt követte a mostani elismerés Torontóban.

 

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) által szervezett TIFF Kids fesztiválon több mint 70 ifjúsági témájú kisfilm, animációs film és nagyjátékfilm mutatkozott be az észak-amerikai közönség előtt, közülük választotta ki a közönség a Mindenkit mint a közönségdíj nyertesét.

 

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Média Mecenatúra programja által támogatott kisfilm Szamosi Zsófia, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya főszereplésével készült, a budapesti Bakáts Téri Általános Iskola gyermekkórusának részvételével. Az operatőr Maly Róbert (Szerdai gyerek) volt, a zenei anyagért Balázs Ádám (Utóélet) felelt.

 

A történet egy tízéves kislányról szól, aki új iskolába kerül, és az iskola híres kórusának is tagja lesz – ám hamarosan kiderül, hogy az ambíciózus kórusvezető egyáltalán nem az a mintapedagógus, akinek elsőre látszik.

 

A Mindenkit legközelebb Ravennában, a Corti da Sogni fesztiválon vetítik, majd júniusban Tokióban a Short Shorts fesztiválon és Los Angelesben a SEEFesten is a versenyprogram válogatásában szerepel.

 

https://twitter.com/TIFF_NET/status/724347556713664513

https://vimeo.com/142948550

 Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük