A csodálatos természetes környezetben fekvő, különleges hangulatú szállodát a rangos International Hotel Awards választotta a Legszebb Új Építésű Hotelnek.

A csodálatos természetes környezetben fekvő, különleges hangulatú szállodát a rangos International Hotel Awards választotta a Legszebb Új Építésű Hotelnek.

Az Oxigén Hotel**** és Zen Spa 2013- ban elnyerte a legszebb belső kialakításért járó Internatiol Hotel Awards: "The Best New Small Hotel Construction & Design in Hungary" elismerő díját. A International Hotel Awards minden évben meghirdeti a legjobb szállodák és vendéglátóipari vállalatok világméretű versenyét. A versenybe nevezők 17 kategóriában pályázhatnak az elismerő címekért. A kategóriák kialakításánál figyelembe veszik a nevezők építészeti, építőipari, belsőépítészeti kialakítását valamint marketing és web munkáit. A verseny bírái világszerte elismert szakemberek.

 

A noszvaji Oxigén Hotel a legszebb az új szállodák között.

 

Az ünnepélyes díjátadáson Dr. Nyitray Zsolt a térség országgyűlési képviselője a hazai turizmus fejlesztésének fontos elismeréseként értékelte az Oxigén Hotel 8 Zen Spa számára most odaítélt díjat. Kiemelte, hogy Észak-Magyarország turizmusa ma már az országos átlag duplájával növekedik és ebben nagy szerepet játszanak a részben uniós forrásokból megvalósuló olyan fejlesztések, mint a tavaly megnyílt noszvaji szálloda.
A turizmus nemzetközi trendjeinek megfelelve a fejlesztés és a tervezés során különös hangsúlyt kapott az egyéni arculat és a funkció harmóniájának megteremtése. Az egykori kastély megőrizte angolos eleganciáját, miközben az új funkcióknak és a családi turizmus különleges igényeinek is megfelel.

Mint Farkas Tamás tulajdonos elmondta, a középpontban már a tervezés időszakában is a gyerekbarát funkció megteremtését állították, amit Varró Zoltán tervező és designer ültetett át a gyakorlatba.

A hotel belsőépítészeti koncepciója az új épületben rejlő kettősséget ötvözi. Egyszerre él itt egy 19. századi kúria bája és a modern keleties kultúra letisztultsága. Ez a kettősség párosult a természeti környezet szépségével és a kristálytiszta noszvaji levegővel, a tájegység különleges boraival és gasztronómiájával.

A nívós nemzetközi elismerés mellett másik két díj átadására sor került a rendezvényen. Az Oxigén Hotel az ország legnépszerűbb szálláshelyei között évente megrendezett versenyben harmadik lett és emellett Ingatlanfejlesztési nívódíjban is részesült.

 

A „The Best New Small Hotel Construction & Design in Hungary" vizsgált szempontjai:

Szálloda főbb célkitűzései,

Tervezési és építési tervek (látvány tervek és megvalósítás),

Környezet (szállodát körülvevő települések látni valók bemutatása),

Belső kialakítás, belső elrendezés (hangulatok megjelenítése, felhasznált anyagok):

– Közösségi terek kialakítása (lobby, konferencia termek),

– Vendégszobák kialakítása,

– VIP szobák kialakítása,

– Kiszolgáló egységek kialakítása (bár, étterem, wellness).

Személy és vagyon biztonság, innováció,

Környezet megóvásáért tett törekvések.

 

A szálloda fő missziója a családokat, a kisgyermekeket a középpontba helyezni.

A szálloda 4 hektáros ősfás parkját gyermekes családokra gondolva alakították ki. A szokásos baba- és gyermekbarát berendezések és szolgáltatások mellett (játszószoba, kiságy, babaétkészlet, etetőszék) nagy hangsúlyt fektetnek a családok aktív kikapcsolódására (gyermek kalandpark, babajátszótér, KRESZ biciklipark, trambulinok, lengő tekepálya, focipálya, pingpongasztalok). A hotel belsőépítészeti koncepciója az új épületben rejlő kettősségen alapszik. A 19. századi vidéki kúria bája és a modern keleti letisztult kultúra összegsége. A klasszikus stílusú berendezés, a nehéz drapériák, és a pazar csillárok mellett szinte mindenhol megtalálhatók az akkoriban oly divatos "KELETI" japán, kínai helyiségek. Minden szobában a helyi kőbányából faragott látványkandalló a szoba központi eleme. Vastag selyemtapéta teszi meleggé a falakat és az ablakfülkékben elhelyezett kanapé igazi romantikát kölcsönöz neki. A hotel különösen fontos célkitűzése, hogy gyerekbarát kíván lenni, az ablakfülkében kialakított kanapé másik fontos funkciója, a pótágyazhatósága.

Fontos szempont volt, hogy olyan megoldással tudjanak pótágyat biztosítani, ami nem teszi tönkre a szoba használhatóságát. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a normál szállodai szobába bekerülnek a pótágyak és szinte mozdulni sem lehet. Ezen felül ennek a kialakításnak a másik nagy előnye, hogy az ágy előtt behúzhatjuk a függönyt és így igazi gyerek kuckót kapunk- a gyerekek legnagyobb örömére. A szobákban elhelyezett kis piperemosdó is a régi időket idézi. A szőnyegeket egyedi tervek alapján tengerifű mintájára készítették. A szobákban továbbá található minibár, varrókészlet, cipős kanál, öltöző tükör, szobaszéf, bőröndtartó, LCD Tv rádiós és műholdas adásokkal, ágy melletti olvasólámpák, ágyneműk, vendégenként két párna. Az Oxigén Hotel**** és Zen Spa luxus wellness szálloda, évszázados múlttal, a kastélyhotelek romantikájával és számtalan legendával.  Eger közelsége, a sok-sok természeti élmény, és történelmi látnivaló igazi kiránduló célponttá teszik, melyet az Oxigén Hotel**** különleges családi pihenésekkel és ZEN Spa élményekkel tesz tökéletessé.

 

http://oxigenhotel.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük