2009. július 4-én vették először használatba az ötcsillagos Hertelendy Kastély területén található 800 méter hosszú nem nyilvános fel- és leszállóhelyet. Ez lett Európa egyetlen olyan leszállópályája, mely a sportrepülőgéppel érkezőket egy ötcsillagos szálloda szomszédságában várja.

2009. július 4-én vették először használatba az ötcsillagos Hertelendy Kastély területén található 800 méter hosszú nem nyilvános fel- és leszállóhelyet. Ez lett Európa egyetlen olyan leszállópályája, mely a sportrepülőgéppel érkezőket egy ötcsillagos szálloda szomszédságában várja.

„A beruházás nem titkolt célja az, hogy a sportrepülés iránt érdeklődőknek a 21. századi igényeknek megfelelően nyújtson egyedülálló lehetőséget és magas színvonalú kiszolgálást Magyarország gyönyörű vidékén, Somogy megyében." – árulta el a Hertelendy Kastély svájci tulajdonosa.

Az ötcsillagos kastélyszálló melletti füves leszállópályának köszönhetően ez a régió is felkerülhet a világ sportrepülős térképére. Ezáltal Magyarország egy további célcsoport számára válhat vonzó célországgá. Körvonalazható ugyanis egy olyan réteg, akik tárgyalásaikhoz, és szabadidejük eltöltéséhez olyan helyszínt keresnek, amely magángéppel is elérhető. A környező országokból, valamint Németországból, Svájcból is számítanak új vendégekre, akik hazatérve remélhetőleg jó emlékeket őriznek majd Magyarországról, és a Hertelendy Kastélyszálló által nyújtott szolgáltatásról.

A repülőtér ünnepélyes megnyitójára egy sokszínű programot magában foglaló repülőnappal készültek a szervezők. Bemutatórepülésen csodálhatták meg  a vendégek az első világháborúban is használt Po-2 repülőgépet, egy Bell 206-os helikoptert, egy sárkányrepülőt, emellett kötelékben repült át két Cirrus repülőgép is, valamint bemutatkozott a Comet is. Műrepülő-bemutatót tartott: Besenyei Péter, világbajnok műrepülő, Veres Zoltán, Európa-bajnok műrepülő, valamint Szabó Topi Zoltán és Bochkor Gábor, a Sláger rádió Bumeráng c. műsorának műsorvezetője.

A Hertelendy Kastély leszállópályájának ünnepélyes megnyitóján Vágó József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Igazgatója, valamint Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke mondott  beszédet.

A Hertelendy Kastély***** ékszerdoboz a Somogyi dombság szívében. A díszparkkal övezett kastélyt a tehetős Hertelendy Andor építtette az 1920-as évek elején, Budapesttől 220 km-re.

A jelenleg svájci tulajdonban lévő ötcsillagos kastélyszálló otthonos atmoszférája kifinomult eleganciával párosul. A vendégeket 14 kastélyszobával, a Vadászházban pedig további 6 apartmannal várják.
A felújítás során megtartották a múlt század építészeti stílusának elemeit, ugyanakkor a helyiségek berendezését illetően már a legmagasabb igények kielégítésére is gondoltak, a szobákban LCD TV és DVD lejátszó szolgálja a vendégek kényelmét.

A hazai közönség számára a 2006-ban készült SOS Szerelem című magyar film révén vált ismertté a kastély, ahol szűk körű üzleti találkozók, megbeszélések céljára egy a legmodernebb technikával felszerelt konferenciaterem is rendelkezésre áll. Igény esetén az egész kastély kibérelhető baráti összejövetelek, esküvők és partik rendezése céljából, ezzel igazán exkluzív élményt lehet biztosítani a résztvevőknek.

A Hertelendy Kastély a luxus teljes palettáját kínálja az aktív kikapcsolódást keresőknek is. A kastély környéke frekventált vadászterület, annak idején maga gróf Széchenyi Zsigmond is többször megfordult itt Hertelendyéknél. A kastély parkja számos sportolási lehetőséget kínál: lovaglás, tenisz, agyaggalamb-lövészet, golf gyakorlópálya. Ezek mind azt a főúri fényűzést idézik, amelyek valaha a kastély életét jellemezték. A ház igazi különlegessége továbbá a parkban található eredeti finn fafűtéses szaunaház, a Kelo szauna. Arc- és testkezelésekhez a Hertelendy kastély Magyarországon elsőként, a karibi szigetvilágról származó, világsztárok által is közkedvelt Ligne St. Barth exkluzív termékeit kínálja.

A Hertelendy Kastélyban a luxus a természetnek is jár, maximálisan kihasználják a zöld energiaforrásokat. A kastély fűtéséről, a medencék és a fürdőszobák melegvízéről az 55 fokos termálforrás gondoskodik, ezáltal az épület nem bocsát ki szén-dioxidot.

A Hertelendy Kastély nemzetközileg is elismert séfje gondoskodik róla, hogy a specialitásokat és hagyományos ételeket egyaránt felvonultató választék egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtson. Az alapanyagok a szálló biokertészetének köszönhetően mindig frissek és zamatosak.

A kastély Kutas-Kozmapusztán, Kaposvár és Nagykanizsa között, a Balatontól 50 kilométerre található. A helikopterrel érkező vendégek részére külön leszállópálya, illetve hangár áll rendelkezésre.

Hertelendy Kastély*****

7541 Kutas-Kozmapuszta 0120/4

Telefon: 06 82 568 400

www.hotel-hertelendy.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük