2024.április.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kulturális szervezetek támogatása

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/114"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" width="58" height="100" /></a></span>A kultúra területén működő 65 civil, szakmai szervezet támogatásáról döntött a Kultúráért Felelős Államtitkárság. Az országos hatáskörrel, több éve működő egyesületek, szövetségek és testületek között van olyan, amelyik idén először szerepel a támogatottak között, ugyanakkor a művészeti területen tevékenykedők mindegyike a tavalyinál nagyobb összegre számíthat.

16073.thumbnail 0A kultúra területén működő 65 civil, szakmai szervezet támogatásáról döntött a Kultúráért Felelős Államtitkárság. Az országos hatáskörrel, több éve működő egyesületek, szövetségek és testületek között van olyan, amelyik idén először szerepel a támogatottak között, ugyanakkor a művészeti területen tevékenykedők mindegyike a tavalyinál nagyobb összegre számíthat.

16073.thumbnail 0A kultúra területén működő 65 civil, szakmai szervezet támogatásáról döntött a Kultúráért Felelős Államtitkárság. Az országos hatáskörrel, több éve működő egyesületek, szövetségek és testületek között van olyan, amelyik idén először szerepel a támogatottak között, ugyanakkor a művészeti területen tevékenykedők mindegyike a tavalyinál nagyobb összegre számíthat.

A művészeti területen tevékenykedő szervezetek közül időn először részesül működési támogatásban a Magyar Fotótörténeti Társaság, a Berzsenyi Társasága illetve a független színházi szférában tevékenykedő ESZME (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete) és FÜGE (Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület). Ugyancsak először számíthat a központi költségvetésből forrásra a közművelődési területén dolgozó Magyar Drámapedagógiai Társaság, az „Örökség" Gyermek Népművészeti Egyesület vagy a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete. A hosszabb ideje működő, egyedi elbíráláson alapuló támogatási rendszerbe azok a valós tevékenységet folytató, ismert szakmai szervezetek kerülhetnek be, amelyek országos hatáskörrel működnek és több évre visszatekintve végzik a munkájukat.

Az idei évben erre a célra a korábbinál valamivel több pénz állt a Kultúráért Felelős Államtitkárság rendelkezésére, ezért döntött úgy L. Simon László államtitkár, hogy bővüljön a támogatottak köre, és ahol csak lehet, növekedjen a támogatás mértéke. Ebben az évben a legmagasabb összegű támogatást a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) kapja, 22 millió forintot. A támogatott művészeti szervezetek között szerepel többek között a Magyar Zenei Tanács (3,8 millió forint) a Szépírók Társasága (3,5 millió forint), a Magyar PEN Club (2,5 millió forint), a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Fiatal Iparművészek Stúdiója (2,8-2,8 millió forint), valamint a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság (2-2 millió forint).

A civil szervezetek a működésükhöz felhasználható összegekről a napokban kapták meg az értesítéseket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.