2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lányok, menjetek fejlesztőnek!

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/88990"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_632.preview.jpg" border="0" width="474" height="235" /></a></span>Jelenleg a végzett informatikusok mindössze hat százaléka nő, pedig nagy szükség lenne fejlesztőkre. Az Ericsson és a Skool nőnap alkalmából a középiskolás korosztálynak mutatta be játékos formában, hogy milyen a projektmunka.

Jelenleg a végzett informatikusok mindössze hat százaléka nő, pedig nagy szükség lenne fejlesztőkre. Az Ericsson és a Skool nőnap alkalmából a középiskolás korosztálynak mutatta be játékos formában, hogy milyen a projektmunka.

Jelenleg a végzett informatikusok mindössze hat százaléka nő, pedig nagy szükség lenne fejlesztőkre. Az Ericsson és a Skool nőnap alkalmából a középiskolás korosztálynak mutatta be játékos formában, hogy milyen a projektmunka.

A pályaválasztás előtt álló lányok szimulációs játék keretében ismerkedtek a fejlesztői munkával az Ericsson és a Skool együttműködésében. A lányok ingyen, minden előképzettség nélkül vettek részt az Ericsson K+F Központjában zajló programon. A mobilapp fejlesztői munkát nők mutatták be a lányoknak, az est végén közösen összegezték a tanultakat, megismerve, hogy hogyan is néz ki a projektmunka a mindennapokban.

A Skool és Ericsson célja az volt, hogy megismertesse a lányokkal a fejlesztői, informatikai munkát, ezzel is lebontva azt a sztereotípitát, hogy a mérnöki szakma alapvetően férfias.

„A pályaválasztás előtt álló lányoknak nemcsak azt mutattuk meg, hogy miként áll össze egy-egy fejlesztői projekt, hanem azt is, hogyan épül fel egy napunk. Itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen magára szabva választhat a feladatokat közül." mondta el Cselik Viktória, a kutatás-fejlesztési központ részlegvezetője.

„Jelenleg a végzett informatikusok mindössze 6 százaléka hölgy hazánkban. Az Ericsson Magyarország K+F központjában jelenleg a kollégák kilenc százaléka nő – mondta el Jakab Roland a vállalat ügyvezető igazgatója. – Globális célkitűzésünk, hogy 2020-ra munkatársaink 30 százaléka közülük kerüljön ki. Most, a nőnap felé közeledve szeretnénk ezzel is programmal is megmutatni, habár a cél ambiciózus, de megvalósítható"

Az Ericsson a Skoollal közös projektek mellett a Lányok Napja elnevezésű összeurópai kezdeményezésnek is aktív résztvevője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.