2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lesz népszavazás a vizitdíjról, a kórházi napidíjról a tandíjról ? ha összejön a 200 000 aláírás

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2982"><img class="image thumbnail" src="/files/images/valasztas1.thumbnail.jpg" border="0" alt="voks" title="voks" width="100" height="64" /></a></span>  <p>Most döntött - 2007-06-25 20:00 CET ST -az országos választási bizottság:  hitelesített az aláíróíveket a vizitdijra, a kórházi napidíjra és a tandíjra. Ez azt jelenti, ha a FIDESZ össze tudja szedni a hiteles 200 000 aláírást akkor megtartható a népszavazás.<strong>UPDATED 2007-06-25 22:09:08 CET ST</strong></p><p>

voks 

Most döntött – 2007-06-25 20:00 CET ST -az országos választási bizottság:  hitelesített az aláíróíveket a vizitdijra, a kórházi napidíjra és a tandíjra. Ez azt jelenti, ha a FIDESZ össze tudja szedni a hiteles 200 000 aláírást akkor megtartható a népszavazás.UPDATED 2007-06-25 22:09:08 CET ST

voks 

Most döntött – 2007-06-25 20:00 CET ST -az országos választási bizottság:  hitelesített az aláíróíveket a vizitdijra, a kórházi napidíjra és a tandíjra. Ez azt jelenti, ha a FIDESZ össze tudja szedni a hiteles 200 000 aláírást akkor megtartható a népszavazás.UPDATED 2007-06-25 22:09:08 CET ST

 Az Országos választási Bizottság nyilatkozataiból nyilvánvaló, az Alkotmánybíróság többszöri döntésének hatására döntöttek a népi kezdeményezés iveinek hitelessítése mellett, ha nem akartak volna nyilan ellenszegülni az aAlkotmánybíróság határozatának akkor a kormánypárti többség képviselõi ezt elutasították volna. Így is voltak -de nem elegen – akik az egyes döntések ellen szavaztak.

A feladat nagyon nagy feladatot ró a FIDESZ számára, mert MINDEN kérdés esetében külön külön meg KELL lennie a hiteles 200 000 aláírásnak. Ez logisztikailag is igen sok munka. Ugyanakkor mind az aláírásgyûjtõ kampány során, mind pedig a szavazást megelõzõen a kormánypártok részérõl minden eszközzel arra fognak törekedni, hogy a szavazás halesz is, ne legyen eredményes.

Ennek elõ körét már Veres János pénzügyminiszter kvázi megfélemlításkánt már bedobta amikor látszott, hogy az Alkotmánybírósági határozat nyomán mégis lesz szavazás: õk ugyan alkalmazkodnak a népakarathoz, de mivel a sarcnak stimmelni kell, akkor külön aókkal fogják tovább nyomorítani az embereket. Kérdés: az ország lakossága mennyire bizik saját magában, mennyire konzekvens, hogy saját akaratát kövesse, es ne hallgasson a zsarolásnak.

Mert ez itthon tény: az úgynevezett reformok szerzett jogokat érintenek. Márpedig jogállamban ezek a jogok sérthetetlenek. (Nem véletlen, hogy Angliában John Brown a szakszervezetek szerepet akarja korlátozni, mert ott azok – Magyarországgal ellentében – még a Teacher-féle szarvletörés után is, igen hatékonyan védik a munkavállalók emberi és anyagi jogait. Hasonló volt az oka az EU emberi jogi chartájával való szembenállásában is az angliai vezetésnek…)

Az ország most válaszút elõtt áll. Vagy HISZ, és fizet majd még többet, vagy SZAVAZ, és kezébe veszi – már amennyire tudja – jövõje intézését. De az is látszik, hogy az MSZP-nek egy nagypártból sikerült magát hosszú szívós munkával egy középpártá alakítania magát. A Mai parlamenti vitanapon is látszottak azok az egyre jelentõsebb indulatok, mondhatni gyûlölet ami a kormánypárt és ellenzéke között feszül. Most jöna nyár, de az idú és a meleg nem valószínû, hogy a kormánypártoknak dolgozik. Meleg, nyugtalan õsz elé nézünk. A politikai helyzet a klasszikus marxisda definíciót idézi: a kormány nem akar új módn vezetni, a nép meg egyre kevésbé nbírja azokat a terheket amelyeket minden ígéret ellenére a nyakába raknak.

A jelenlegi politikai társasjáték, amit az OVB próbált csinálni, sok emberben az OVB mint hivatalbõl pártatlan intézménynek pártatlanságát kérdõjelezte meg. De szerencsére vége van ennek a rémálomnak. (Talán?)

A hétfõn hitelesített kérdések:

?Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követõ év január 1-jétõl ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

?Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsõfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?"

?Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvõbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követõ év január 1-jétõl ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"

A korábban már elfogadott kérdések:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egyészésgügyi közszolgáltató intézmények maradjanak állami, ökormányzati tulajdonban?

"Egyetért-e Ön azzal , hogy gyógyszereket továbbra is csak gyógyszertárban lehessen árusítani?

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2002. június 15-i állapot szerint hatályos, termõföldrõl szóló 94. évi törvény szerint családi gazdálkodót elsõ helyen illesse meg az elõvásárlási jog termõföld vagy tanya vásárlása esetén?

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.