2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Létszámcsökkentés és fiókbezárások az Erste Banknál

3 min read
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56390"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_323.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="35" /></a></span>A gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezés visszaesése, a kiemelkedően magas mértékű bankadó és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteség miatt a jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától kénytelen megválni az Erste Bank Hungary Zrt. </p> <p><strong> </strong>

A gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezés visszaesése, a kiemelkedően magas mértékű bankadó és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteség miatt a jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától kénytelen megválni az Erste Bank Hungary Zrt.

 

A gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezés visszaesése, a kiemelkedően magas mértékű bankadó és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteség miatt a jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától kénytelen megválni az Erste Bank Hungary Zrt.

 

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató közölte: a kedvezőtlen külső gazdasági események, a bankpiac lefékeződése és a céltartalékolási kötelezettségek jelentős növekedése együttesen elkerülhetetlenné teszi a magyar Erste Bank szervezeti átalakítását és fiókhálózatának karcsúsítását.  Álláspontja szerint a hosszú távon is fenntartható működés keretei csak a költségek csökkentésével, szigorú költséggazdálkodás mellett teremthetőek meg.

 

A csoportos létszámleépítés előreláthatólag a teljes állomány közel 15 százalékát érinti, – azaz hozzávetőlegesen 400-450 főt – a fiókhálózat pedig várhatóan mintegy 43 fiókkal csökken. Az elnök-vezérigazgató közölte: az Üzemi Tanáccsal egyeztetve megpróbálják a lehető legtöbb segítséget megadni az érintetteknek és ezzel is enyhíteni számukra a következményeket. Ez azt is jelenti, hogy a Munka Törvénykönyve és a Kollektív Szerződés adta lehetőségeken túl igyekeznek az érintetteknek további juttatásokat nyújtani.

 

Jelasity Radován rámutatott: a tulajdonos Erste Group változatlanul fenntartja a magyar piac és a hazai ügyfelek iránti elkötelezettségét, azonban a bankpiac lefékeződése miatt át kell értékelni a bankcsoport magyarországi középtávú kilátásait, és ennek megfelelően kell alakítani az üzleti stratégiát. Az átalakítási folyamat nem kizárólag létszámleépítést jelent, hanem átfogó megújulást a stratégiától az ügyfélkapcsolatokon keresztül a kockázatkezelésig. A korábbi évek hitelezésen alapuló növekedését felváltja egy, a forrásgyűjtésre fókuszáló, az ügyfélkapcsolatok hatékony kiaknázásán alapuló banki tevékenység. Alapvető cél, hogy az Erste közel 900 ezer magyar ügyfele számára a fő bank legyen, amelyre az élet alapvető dolgaiban – legyen az számlavezetés, megtakarítás, öngondoskodás – mindig lehet számítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.