2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Linux garanciával

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7277"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kameleon.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="59" /></a></span>  <p>A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elindult új OEM (Original Equipment Manufacturer) programja, melynek keretében a hazai hardvergyártók és forgalmazók is kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program lényege, hogy a Novell SUSE Linux Enterprise szoftver licenceket a partnerek hardver eszközeivel együtt, azokra feltelepítve értékesítik.</p><p>

kameleon.thumbnail 

A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elindult új OEM (Original Equipment Manufacturer) programja, melynek keretében a hazai hardvergyártók és forgalmazók is kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program lényege, hogy a Novell SUSE Linux Enterprise szoftver licenceket a partnerek hardver eszközeivel együtt, azokra feltelepítve értékesítik.

kameleon.thumbnail 

A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elindult új OEM (Original Equipment Manufacturer) programja, melynek keretében a hazai hardvergyártók és forgalmazók is kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program lényege, hogy a Novell SUSE Linux Enterprise szoftver licenceket a partnerek hardver eszközeivel együtt, azokra feltelepítve értékesítik.

 Ezáltal a felhasználók kedvezőbb áron juthatnak hozzá a Novell SUSE Linux Enterprise előfizetéshez és számítógépeiken a SUSE Linux disztribúció garantáltan működik és támogatott. Az OEM program elindulásával egyidőben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. A Novell „YES" minősítése igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel. Nemzetközi szinten eddig is számos megállapodás születetett a SUSE Linux-szal előtelepített gépek forgalmazásáról az iparág vezető hardvergyártóival, például a Dellel, és a Lenovoval.

Magyarországon is megszülettek már az első OEM szerződések. A Szintézis Informatikai Zrt. és a Bootmaker Kft. az elsők között kínálják Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program elindulásával egyidőben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. Egy informatikai környezet hatékony működéséhez figyelembe kell venni azt, hogy a szoftver futtatásához a megfelelő hardvereszközöket használjuk. Ezt a döntést könnyíti meg a YES minősítés, mellyel a Novell az operációs rendszer gyártójaként megfelelőnek minősíti a hardvereket, ezzel garantálva, hogy a SUSE Linux disztribúció működni fog. A YES teszt mind a felhasználók, mind a hardvergyártók és forgalmazók számára előnyös, hiszen a Novell „YES" minősítése azt igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel.

„A Szintézis Informatikai Zrt. több mint 20 éve foglalkozik a Novell termékeivel. Magyarországon az elsők között kötöttünk OEM licenc szerződést a Novellel. A mai informatikai környezetek megkövetelik a biztonságos, ugyanakkor költséghatékony rendszerek kialakítását, ezért számunkra kiemelkedően fontos, hogy mindezt biztosítsuk ügyfeleink számára.  A Novell SUSE Linux mindkét feltételnek maradéktalanul megfelel. Egyszerre költséghatékony és megbízható megoldás, ami mögött a Novell tudásbázisa áll, így garanciát nyújt a folyamatos működésre, valamint a jövőbeli fejlesztésekre. Magyarországon elsőként teszteltük Novell Linux Desktop-ra notebookjainkat és elsőként nyerte el mindegyik Sineus Notebook modellünk a Novell YES minősítését. Ennek köszönhetően partnereink nagyobb bizalommal választják gépeinket, hiszen ez is bizonyítja a Novell termékek együttműködését hardvereinkkel" – mondta Virágos Péter a Szintézis Informatikai Zrt. notebook termékmenedzsere.

 „A Bootmaker Kft.-vel már a cég alapításakor elköteleztük magunkat a Novell filozófiája és termékei mellett. Minden ügyfelünk stabil és biztonságos rendszert szeretne alacsony kivitelezési és üzemeltetési költséggel. Több éves tapasztalatunk alapján ezeknek a követelményeknek kizárólag a Novell termékeivel tudunk megfelelni. A Novell SUSE Linux alapú megoldásai teljes körűen támogatottak számítógépeinken, melyek most az OEM konstrukcióban még kedvezőbb áron és feltételekkel érhetőek el. Továbbra is célunk, hogy ügyfeleink a nyílt forráskódú alkalmazások használatával, valamint a Novell megoldásaival még eredményesebben működhessenek" – mondta el Csizmadia Ferenc a Bootmaker Kft. ügyvezetője.

A Novell Open Business OEM licencek kizárólag számítógépekkel együtt értékesíthetőek. A kedvezményes konstrukcióban való értékesítéshez a partnereknek regisztrálniuk kell magukat a Novell Technology Partner programjában (minimum az ingyenes Ready szinten). A Novell Technológiai Partnerprogramjával a hardvergyártók és forgalmazók kihasználhatják a Novell világszínvonalú oktatási, támogatás és fejlesztői szolgáltatásait. http://www.novell.com/hungary/partnereknek/tech_partner.html

 

Nemzetközi szintű megállapodások az iparág vezető hardvergyártóival:

Novell SUSE Linuxszal előtelepített Lenovo Thinkpad noteszgépek

A Linux asztali rendszerében rejlő lehetőségeket bizonyítja az is, hogy a Lenovo egy nemrégiben bejelentett együttműködési megállapodás értelmében előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit. A Lenovo egyedülálló módon mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt. A Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak.  A Novell és a Lenovo elkötelezett kapcsolatát támasztja alá az is, hogy a két vállalat több mint öt éve végez közös kutatásokat és fejlesztéseket. A Lenovo több éve kínál Linux-tanúsítványokat a ThinkPad termékcsaládjához. Emellett olyan eszközöket is biztosít ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a ThinkPad noteszgépeken futó Linux rendszerek optimális használatát. A Lenovo a ThinkPad T60p mobil munkaállomáshoz biztosított Help Center támogatási szolgáltatást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerre is kiterjeszti.

Linuxos desktopok a Delltől

A Dell, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a felhasználók követeléseinek engedve vezeti be a Linuxot. Néhány hónappal ezelőtt a „Linuxszal előtelepített Dell gépek" iránti vásárlói igények felmérése céljából felmérést indított, melyet több mint 100 000-en töltötték ki. A válaszadók több mint 70%-a válaszolta azt, hogy használna Linux-szal előtelepített Dell rendszert otthon és az irodában egyaránt. A válaszadók jelezték, hogy linuxos notebookra, és linuxos desktopra is lenne igényük. Ennek megfelelően a Dell előtelepítési disztribúciós és támogatási megállapodást kötött a Novellel, melynek keretében SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszerrel előtelepített, válogatott notebook-okat és desktop gépeket kínálnak a vásárlók számára Kínában.

A HP tanúsítja a Novell SUSE Linux Enterprise Desktopot notebookjaira

A HP már a megjelenés előtt egy hónappal bejelentette, hogy számos notebookjára – többek között az nx6310, nx6320, nc6320, nc2400, nx6315 és nx6325 modellekre – tanúsítja az operációs rendszert. Ezek bevizsgálása és tesztelése sikerrel zajlott, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a SUSE Linux Enterprise Desktop a HP notebookjain is megbízhatóan fog működni.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.