2013. október 3-án, azaz csütörtökön – mikoris remélhetőleg kedves Olvasónk e sorokat böngészi – nos, aznap délután megnyitja kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál.Nem lesz egyedül, hiszen várja Önt 25 kiállító több mint 400 párlata és 15 kolbász-, valamint sajtkészítő.  

 

2013. október 3-án, azaz csütörtökön – mikoris remélhetőleg kedves Olvasónk e sorokat böngészi – nos, aznap délután megnyitja kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál.Nem lesz egyedül, hiszen várja Önt 25 kiállító több mint 400 párlata és 15 kolbász-, valamint sajtkészítő.  

 

A szilvalekváros kolbászok, rumos sütemények és koktélkülönlegességek társaságában bátran dalra fakadhatunk, úgy „Magnásan", hogy pálinka szerelmem légy az enyém. Most minden pálinka Önre vár és bizonyára Ön is erre várt.

 

A négynapos rendezvény alatt két színpadon 21 előadó koncertje szólal meg, köztük világzenével és latin dallamokkal, kapcsolódva a Karib-térség hangulatához. (lásd: http://euroastra.hu/node/74663) Az idei vendégpárlat ugyanis a szigetvilág őshonos itala, a rum.

 

A Budai Vár Hunyadi udvarában a pálinka, kolbász és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, békési szilvalekváros kolbásszal találkozhatnak a vendégek. (lásd: http://euroastra.hu/node/74586) A Rumkert a Karib-térség gasztronómai kínálatának ad helyet, köztük karibi ételeknek, rumos édességeknek és koktéloknak, amelyeket esténként karibi zenekarok kísérnek.

 

Márk Szonja, a Pastrami étterem neves cukrásza négyféle rumos desszertet készít az alkalomra: rumos csokoládészalámit, porcukorral meghintve, banános-rumos kalácspudingot, rumos karamellpudingot tejszínhabbal és szavarint, azaz kelt tésztát rumos-narancsos szirupba áztatva.

 

„Örültem a felkérésnek, hogy rumos desszerteket találjak ki, mert ez egy újabb lehetőség arra, hogy a jó alapanyagok fontosságára hívjam fel a figyelmet. A jófajta vaj, csokoládé és tejszín mellett érdemes minőségi alkoholt használni a süteményekben, az aromákat felejtsük el, és élvezzük a minőségi édességeket, még ha mértékkel is."– mondta Szonja.

 

A Bacaradi Original Bar (BoB) a Rumkert koktélkülönlegességeiről és forró, rumos italairól gondoskodik, ahol minden este a márka nagykövete, Kovács Kálmán bártender keveri majd a finom italokat.

 

De a karibi hangulatú Rumkert étlapja sem lesz kevésbé színes. A specialitások közül a Jamaika-i bárány curry-ből, a Costa Rica-i mogyorós sertésből, vagy a Jamaican Jerk Chicken-ből választhatnak a látogatók.

 

2013. október 3.-6.

Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál

Budavári palota, Hunyadi és Oroszlános udvar

Nyitás: 2013. október 3. 14.00 óra

 

www.palinkaeskolbasz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük