2015 tavaszán a megújult nevű, kialakítású és konyhájú Macesz Bistro életre hív egy új eseménysorozatot, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felpezsdítse Budapest belvárosának gasztronómiai életét, közös főzésekkel, ízharcokkal, konyhai csatákkal, felejthetetlen fogásokkal, kiváló borokkal.

 

2015 tavaszán a megújult nevű, kialakítású és konyhájú Macesz Bistro életre hív egy új eseménysorozatot, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felpezsdítse Budapest belvárosának gasztronómiai életét, közös főzésekkel, ízharcokkal, konyhai csatákkal, felejthetetlen fogásokkal, kiváló borokkal.

 

Céljuk, hogy megmutassák azt a kulináris sokszínűséget, ami a Macesz Bistro konyháját is újabb és újabb ízek és ételek felfedezésére, újrangondolására sarkallja nap mint nap.

Április 9-én Jókuti András blogger és Tasnádi Ákos helyi séf mérik össze konyhai tudásuk. A sajtónyilvános délutáni eseményen a szakmai újságírók empirikus úton, személyesen, ízlelve ítélkezhetnek; a tulajdonosi kör tagjai pedig a gazdasági háttérről kérdezhetők.

 

A tavasszal induló kulináris-kulturális programsorozat szintén a megújulás része.

A Macesz Bistroban izgalmas élményestekkel várják a betérőket, amelyeken neves borászok és gasztrobloggerek, közéleti személyiségek ragadnak fakanalat, rendhagyóan vendég vendéglátósok látják vendégül a vendégeket…

 

2015. március 12., csütörtök 19 óra

Merfelsz Gábor

 

Merfelsz Gábor elmélyült borisszaként ébredt rá arra, hogy a felmenői miért is ragaszkodtak annyira az ősi szekszárdi birtokhoz és a szőlőműveléssel járó nem mindig pihentető elfoglaltságokhoz. Gyerekkorában a nagypapával rendszeresen járta a szőlőt, de az igazi kötődés a hosszú komparatisztikai vizsgálatok révén (értsd: összehasonlító tudományossággal végig kóstolta a fél világot) jött létre. Ekkor mondta ki a szekszárdi gyökerű borember, hogy „a borvidék egy igazi ékszerdoboz, s bár a világ még nem ismeri, fantasztikus borokat lehet itt találni." Sokan úgy gondolták, hobbiborász lesz, akit visszahúz a föld, de a 12 hektáros birtok és a jól átgondolt termékpiramis profi gondolkozást mutat. Van itt könnyű hangszerelésű, játékos bor, ami a dallamos Bal Canto néven fut, van igazi szekszárdi kadarka és természetesen bikavér is. Tsokoláta néven egy, a jobb kékoportókra hajazó lágysággal, simasággal jelentkező bort ismerhetünk meg. A csúcsbor az a Primus, ami az érett és túlérett szőlőkön is átengedi a borvidék tüzességét és kellemes fűszerességét. A szolnoki illetőségű, közgazdász végzettségű, a bankvilágból a szőlősorok közé átlépő Merfelsz Gábor 2002 óta jelentkezik borokkal és 2006 óta van jelen a kereskedelemben. Szépen felújított, az 1830-as évekből származó pincéje hamar zarándokhely lett azok között, akik Szekszárd lágyabb vonulatát kedvelik, s a jó borok mellett szeretnek diskurálni a létezés mibenlétéről. Merfelsz Gábor a jó konyha és minden egyéb élvezet híve. Harminc éve gitározik, anno a Led Zeppelin és a Deep Purple diktálta az élete ritmusát. Ma már az ízlése szétterült, akár egy jó kadarka a nyelven. A /nagy/polgári borász, szekszárdi borvidék legkarakteresebb alakja, akire mindenki figyel, mert a hazai palettán szellemisége eltér a megszokottól. Borai izgalmasak, szexisek, tartalmasak. Maceszben szervezett Gastro Tour-ja minden bizonnyal különleges kulináris és kulturális élmény lesz…

 

2015. március 19., csütörtök 19 óra

Wossala Rozina

 

Édesanyja Kánya Kata színésznő. A gimnázium befejezése után 2001-2003 között Rozina a Budapesti IBS- en folytatta tanulmányait, de különböző gazdasági képzéseken is részt vett Amerikában, Angliában. 2005-tól a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán is tanulmányokat folytatott. 2006-tól a Velencei Kulináris Intézményben Vendéglátás Menedzsmentet és Kulináris Művészetet tanult. Dolgozott szakácsként, üzletvezetőként, foglalkozott tanácsadással és vendégkapcsolattal is, és különféle gasztronómiai túrákat is szervez. Több étterem koncepció megvalósításán dolgozott például: Bacardi Original Bar, Innio, Tokio, ezek közül az INNIO borbárt társával üzemelteti a belvárosban. A Werk Akadémián Gasztro- szakon vezetett egy osztályt, valamint a Dining Guide és a népszabadság top100 étterem kiadványnak étteremkritikusaként dolgozott. A hazai gasztronómia üde színfoltja, aki volt már üzletvezető, kevert koktélokat tengerparton, és aki 8 fogásos családi karácsonyi menüjével kezdte a gasztronómus pályáját. Rozina a Maceszban is különlegesen komponált ízvilággal lepi meg vendégeit.

 

A további program (melyre részleteiben is visszatérek, valamint megismerhetik Pintér Máté társtulajdonos, alapító gondolatait a sikerről – figyeljék magazinunkat!)

 

2015. április 09-én Jókuti András

2015. április 23-án Miklós Csabi

2015. május 7-én Fűszeres Eszter

 

http://www.maceszhuszar.hu/index.html

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük