2023.május.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MADÁRVÉDELMI ÖSSZEFOGÁS A MAVIR ÉS A HERMAN OTTÓ INTÉZET KÖZÖTT

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96580"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_44.png" border="0" width="291" height="173" /></a></span>Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. és a Herman Ottó Intézet. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, valamint közös erővel tegyenek a környezet- és természetvédelmi nevelés, társadalmi tudatformálás elősegítéséért. A megállapodást a MAVIR ZRt. által szervezett VI. Nemzetközi Madárvédelmi Konferencián írták alá a társaságok vezetői.</p> <p> 

Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. és a Herman Ottó Intézet. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, valamint közös erővel tegyenek a környezet- és természetvédelmi nevelés, társadalmi tudatformálás elősegítéséért. A megállapodást a MAVIR ZRt. által szervezett VI. Nemzetközi Madárvédelmi Konferencián írták alá a társaságok vezetői.

 

Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. és a Herman Ottó Intézet. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, valamint közös erővel tegyenek a környezet- és természetvédelmi nevelés, társadalmi tudatformálás elősegítéséért. A megállapodást a MAVIR ZRt. által szervezett VI. Nemzetközi Madárvédelmi Konferencián írták alá a társaságok vezetői.

 

A MAVIR ZRt. és a Herman Ottó Intézet egyaránt elkötelezett a természetvédelem, különösen a madárvédelem iránt, ezért ma együttműködési megállapodást írtak alá a VI. Nemzetközi Madárvédelmi Konferencián, amelyet idén a Herman Ottó Intézetben rendeztek. A konferencia célja, hogy a szakemberek évről-évre megosszák egymással legújabb kutatásaik tapasztalatait, valamint bemutassák azon nemzetközi együttműködéseket, ahol ugyanazon madárfaj megmentése érdekében több ország szakemberei működnek együtt.

 

A felek együttműködése kiterjed a MAVIR erdős területeken áthaladó távvezetékei mentén található élőhelyek, valamint az oszlopok alatti területek környezetbarát kezelésének kidolgozására.

 

Az eseményen a Herman Ottó Intézet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel is együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködésben végzett tevékenység magában foglalja a közös szakmapolitikai célok kijelölését és megvalósítását, együttes fellépést elérésük érdekében, valamint a társadalom és azon belül az egyes specifikus érdekcsoportok tájékoztatását, szemléletformálását.

A MAVIR a madárvédelem hatékonyságának támogatása érdekében évek óta számos, köztük nemzetközi programokban is részt vesz. Műfészek programja keretében nagyfeszültségű távvezeték oszlopokon mesterséges költőhelyeket biztosít a védett és fokozottan védett ragadozó madarak részére, így megmentve őket a kipusztulástól. A MAVIR madárvédelmi tevékenységének másik fontos eleme a madáreltérítő szerelvények kihelyezése, a korábbi években több mint háromezer eltérítőt helyezett fel azokra a távvezetékekre, amelyek a túzok- és egyéb madárvédelmi területeken haladnak át. A szerelvények felhívják a madarak figyelmét a távvezetékekre, így mentve meg őket a sérülésektől, pusztulástól.

 

A Herman Ottó Intézet a földművelésügyi tárca kibővült feladatkörű háttérintézménye, amely 2015 júniusától lát el természetvédelmi és környezetügyi feladatokat. Az intézet Természetmegőrzés, Tájfenntartás és Közösségi Fejlesztések Igazgatósága a vidékre fókuszáló közösségi, kulturális és gazdasági fejlesztések, valamint a kormányzati, civil és egyházi szervezetek közötti valós együttműködések kialakítása mellett, a hazai természeti értékek megőrzését tekinti alapvető feladatának. Az intézet természetvédelmi tevékenységeinek fókuszában a környezet- és természetvédelmi nevelés, társadalmi tudatformálás, továbbá a különböző érdekcsoportok természetvédelmi együttműködésének elősegítése áll.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.