2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar adománynak köszönhetõen a Vatikán a világ elsõ széndioxidmentes állama

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3626"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_8.jpg" border="0" alt="erdõk" title="erdõk" width="66" height="100" /></a></span>A Vatikán nevében csaknem hétezer hektár területen fákat fognak ültetni a Bükki Nemzeti Parkban. Ezzel járul hozzá a Szentszék a globális környezetszennyezés elleni küzdelemhez. <p> 

 erdõkA Vatikán nevében csaknem hétezer hektár területen fákat fognak ültetni a Bükki Nemzeti Parkban. Ezzel járul hozzá a Szentszék a globális környezetszennyezés elleni küzdelemhez.

 

 erdõkA Vatikán nevében csaknem hétezer hektár területen fákat fognak ültetni a Bükki Nemzeti Parkban. Ezzel járul hozzá a Szentszék a globális környezetszennyezés elleni küzdelemhez.

 

Ekkora terület erdõsítése ugyanis oly mértékben fogja csökkenteni a kibocsátott széndioxid mennyiségét, hogy így eltörölhetõ a Vatikán üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentési egysége.

Paul Poupard bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke július 5-én fogadta a Vatikánban a budapesti székhelyû ?KlimaFa" kft. képviselõit, akiktõl átvette az egész városállamnak szóló rendhagyó adományt. Az átvételkor mondott beszédében Poupard bíboros emlékeztetett XVI. Benedek szavaira a ?zöld kultúra" elõmozdításának fontosságáról, hiszen a Teremtés könyvében az áll: az ember Istentõl azt a megbízatást kapta, hogy õrizze és gondozza a földet. Korunkban ehhez egy új kultúra elterjedésére van szükség, amely nem politikai, hanem etikai döntésre alapul.

Paul Poupard bíboros köszönetét fejezte ki a ?KlimaFa" vállalattól kapott bizonyítványért, mely tanúsítja, hogy az adománynak köszönhetõen Vatikán Városállam széndioxid-mentesnek tekinthetõ – tájékoztatott a Vatikáni Rádió.

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.