Monortel körzetMonortel körzet

A Monor Telefon Társaság az elmúlt egyéves idõszakban megduplázta lakossági szélessávú internet-elõfizetõinek számát, így ma már több mint 20 ezer otthonban használják a legkisebb körzettel rendelkezõ hazai távközlési vállalat ADSL-szolgáltatását.

 

  Monortel körzetMonortel körzet

A Monor Telefon Társaság az elmúlt egyéves idõszakban megduplázta lakossági szélessávú internet-elõfizetõinek számát, így ma már több mint 20 ezer otthonban használják a legkisebb körzettel rendelkezõ hazai távközlési vállalat ADSL-szolgáltatását.

 

A meglehetõsen sok kistelepülést számláló Pest megyei 29-es körzetben ma már minden negyedik háztartás az internethez csatlakozik és a netezõk szinte kivétel nélkül gyors, szélessávú kapcsolattal érik el a világhálót. Augusztus közepétõl ezt már telefon-elõfizetés nélkül is megtehetik.

 A Monor Telefon Társaság (Monortel, MTT) július közepén köszöntötte húszezredik lakossági ADSL szélessávú internet-elõfizetõjét. A szerencsés maglódi elõfizetõnek a társaság vezérigazgatója, Kollár Péter gratulált és nyújtotta át a vállalat ajándékát: egyéven át tartó ingyenes internet- és telefonszolgáltatást valamint otthoni vezetéknélküli internetezéshez szükséges Wifi eszközöket és egy hordozható DivX-es DVD-lejátszót.

Hazánk egyetlen egykörzetes volt helyi koncessziós közcélú távközlési szolgáltatója, a fõváros délkeleti peremén 43 települést ellátó Monor Telefon Társaság 2002-ben indította ADSL-szolgáltatását, melyet 2004-ben már a teljes szolgáltatási területére kiterjesztett. Ezáltal a monori primer körzet vált az elsõ olyan távközlési szolgáltatási területté, amelyen teljes egészében biztosított a fix havidíjas, szélessávú internet hozzáférhetõsége. A körzetre jellemzõ, hogy a lakosság száma a legnagyobb településen, Monoron sem haladja meg a húszezret, de a szélessávú internet még a mindössze 638 lakosú Káva faluban is rendelkezésre áll, és igénybevételének növekedési üteme az egész monori primer körzetben jóval meghaladja az országos átlagot.

A folyamatos fejlesztéseknek és többszöri sávszélesség-emelésnek illetve a tavaly õsszel bevezetett ADSL2+ technológiának köszönhetõen idén április óta már a teljes körzetben a lakosság számára is rendelkezésre áll az akár nettó (azaz ténylegesen elérhetõ!) 18 Mbit/s adatátviteli sebesség. A térségben a sok kistelepülés ellenére is az országos szinttel megegyezõ a szélessávú internet elterjedtsége: gyakorlatilag minden negyedik háztartás csatlakozik a világhálóhoz. Kiemelkedõ adat ugyanakkor, hogy az összes internetezõ 96,6%-a már széles sávon internetezik, a hagyományos, betárcsázós modemes netezõk száma elhanyagolható.

A Monortel augusztus közepétõl már telefon-elõfizetés nélkül is kínálja szélessávú internet-szolgáltatásait, ADSL Solo márkanéven. Õsztõl pedig a társaság Szereld magad ADSL-csomagokat is biztosít, melyek sokak számára gyorsabbá és kényelmesebbé teszik majd a szolgáltatás otthoni bevezetését, miközben természetesen továbbra is megmarad annak a lehetõsége, hogy az MTT szakemberei szereljék be a lakásokba és állítsák be a szükséges eszközöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük