2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar kiállítással ünneplik az Európai Unió jubileumát Delhiben

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2566"><img class="image thumbnail" src="/files/images/2852.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="78" height="100" /></a></span>  <p>A Római Szerzõdés aláírásának 50. évfordulója alkalmából ?Együtt 1957 óta" jelszóval egy sor rangos kulturális esemény zajlik Delhiben, amelyeken az Európai Unió tagországai közösen mutatják be kultúrájuk legjavát. </p><p> 

1 

A Római Szerzõdés aláírásának 50. évfordulója alkalmából ?Együtt 1957 óta" jelszóval egy sor rangos kulturális esemény zajlik Delhiben, amelyeken az Európai Unió tagországai közösen mutatják be kultúrájuk legjavát.

 

1 

A Római Szerzõdés aláírásának 50. évfordulója alkalmából ?Együtt 1957 óta" jelszóval egy sor rangos kulturális esemény zajlik Delhiben, amelyeken az Európai Unió tagországai közösen mutatják be kultúrájuk legjavát.

 

A Delhiben mûködõ Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ számára nagy megtiszteltetés, hogy az ünnepi programsorozat legkiemelkedõbb rendezvényei közé beválasztották az intézet által kezdeményezett, két magyar festõmûvész, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet mûveibõl rendezett, ma megnyíló nagyszabású kiállítást is. Az Álmok Itáliában címû tárlatot a DMTKK az Európai Bizottság Delegációjával, az Olasz Kulturális Intézettel és az Indira Gandhi Mûvészeti Központtal közösen rendezi.

Sass Brunner Erzsébet (1889-1950) és leánya, Brunner Erzsébet (1910-2001) Nagykanizsán született. 1929 májusában indultak el Magyarországról, hogy Indiába utazzanak. Útközben fél évet töltöttek Olaszországban, majd Líbián és Egyiptomon átutazva érkeztek Indiába, ahol további életük nagy részét töltötték, s ahol a mai napig nagy megbecsülés övezi mûvészetüket.

A kiállítás a két festõmûvész Itáliában, 1929-ben született alkotásainak a legjavát vonultatja fel, ugyanakkor ízelítõt nyújt az utazás elõtt Magyarországon, illetve a megérkezésük után Indiában festett képeikbõl is. A kiállítást Ambika Soni indiai kulturális miniszter nyitja meg Dr. Pálmai Géza magyar és Antonio Armellini olasz nagykövet jelenlétében.

Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet emlékének a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ az utóbbi idõben számos programot szentelt. Április 30-án Nainitalban, a két festõ sírjánál rendeztek koszorúzási ünnepséget, május 17-én pedig a Barodai Múzeum és Képtárban nyílt kiállítás azokból a képekbõl, amelyeket a két mûvész 1938 és 1942 között ott festett. Június 23-án Budapesten, a Múzeumok Éjszakáján, a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban nyílik újabb Brunner-kiállítás azokból a képekbõl, amelyek nemrégiben kerültek a két mûvész hagyatékából Budapestre.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.