2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE – A ZÖLDTURIZMUS ÉVÉBEN

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2658"><img class="image thumbnail" src="/files/images/fejlec841.thumbnail.jpg" border="0" alt="Zöldturizmus" title="Zöldturizmus" width="100" height="57" /></a></span>A Magyar Turizmus Zrt. 2007. évre meghirdetett Zöldturizmus Éve kampányév következõ kiemelt eseménye júniusban a Magyar Nemzeti Parkok Hete, amely június 15-én egy beharangozó akcióval, a Nemzeti Parkok Hétvégéjével indul. A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2007. június 18. és 24. között várja a zöldutazókat ingyenes garantált programokkal, ingyenes és kedvezményes belépõkkel, szakvezetéses túrákkal, szállásdíjkedvezményekkel.  <p>

 zöldturizmusA Magyar Turizmus Zrt. 2007. évre meghirdetett Zöldturizmus Éve kampányév következõ kiemelt eseménye júniusban a Magyar Nemzeti Parkok Hete, amely június 15-én egy beharangozó akcióval, a Nemzeti Parkok Hétvégéjével indul. A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2007. június 18. és 24. között várja a zöldutazókat ingyenes garantált programokkal, ingyenes és kedvezményes belépõkkel, szakvezetéses túrákkal, szállásdíjkedvezményekkel. 

 zöldturizmusA Magyar Turizmus Zrt. 2007. évre meghirdetett Zöldturizmus Éve kampányév következõ kiemelt eseménye júniusban a Magyar Nemzeti Parkok Hete, amely június 15-én egy beharangozó akcióval, a Nemzeti Parkok Hétvégéjével indul. A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2007. június 18. és 24. között várja a zöldutazókat ingyenes garantált programokkal, ingyenes és kedvezményes belépõkkel, szakvezetéses túrákkal, szállásdíjkedvezményekkel. 

 

 Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, a nemzeti park igazgatóságokkal és a szakmai szervezetekkel együttmûködésben szervezett események célja, hogy a hazai lakosság útnak induljon és megismerje Magyarország természeti szépségeit.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2007. június 15-én, egy beharangozó akcióval indul. Június 15. és 17. között az ország mind a tíz nemzeti parkja bemutatkozik a kalandozni vágyóknak Budapesten, a Pál-völgyi barlang kõfejtõjénél. 2007. június 15-én délelõtt a szakmai érdeklõdõket várják a szervezõk az ?Ökoturizmus és természetvédelem – új kihívások és válaszok" címû szakmai konferenciára, majd délutántól megkezdõdnek a nagyközönségi programok, amelyek június 17-ig tartanak. Pénteken délután ismeretterjesztõ elõadások, filmvetítés, ?zöld kávé- és teaház", valamint a Mátyás-hegyi barlangban overallos túra várja az érdeklõdõket, június 16-17-én pedig lehetõség lesz megismerni mind a tíz nemzeti parkot és a zöldturisztikai civilszervezeteket, szerepel a programban kirakodóvásár, hagyományõrzõ kézmûvesek bemutatói és bioétel-kóstoló is. Mindkét hétvégi napon vezetett barlangtúrákon vehetnek részt a zöldutazók a Pál-völgyi, a Szemlõ-hegyi és a Mátyás-hegyi-barlangban, játékos vetélkedõkre várnak a szervezõk továbbá kicsiket és nagyokat: lesz természetismereti vetélkedõ, geocaching és falmászás is. A rendezvényt ?zöld-koncert" kíséri vasárnap, amelyen fellép Gryllus Vilmos.

A budapesti bemutatkozást követõ héten, 2007. június 18-24. között, hagyományteremtõ céllal, elõször kerül megrendezésre a ?Magyar Nemzeti Parkok Hete", amelynek keretében az ország tíz nemzeti parkja minden nap garantált programokkal várja a természeti értékek iránt érdeklõdõ közönséget, továbbá a látogatóközpontok és bemutatóhelyek is ingyenesen vagy kedvezményesen látogathatók az akcióhét alatt. A Nemzeti Parkok egy hét alatt több mint százféle program segítségével mutatják be, miért is érdemes a szabadidõnket a természetben eltölteni. Ízelítõül néhány kalandos program:

Aggteleki Nemzeti Park: élménytúra a Fürkész tanösvényen, lovaskocsizás hucul lovakkal, Szent Iván napi játszóház

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: Tihanyi levendulafesztivál, esti denevér megfigyelés, éjszakai túra a Pécselyi-medencében

Bükki Nemzeti Park: Dél-bükki kalandozások-kerékpáros körtúra, túra a kaptárkövek nyomában; a gyógynövények erejével- a gyógyfüvek titkai

Duna-Dráva Nemzeti Park: szakvezetéses túrák például a Kelet-Mecsekben, Gemencen, a Közép-Dráván

Duna-Ipoly Nemzeti Park: madarászprogramok, szakvezetéses túrák például a farmosi Kékbegy és Sóvirág tanösvényen

Fertõ-Hanság Nemzeti Park: szakvezetéses túrák Fertõújlak-?Mekszikó"-pusztaközpont környékén

Hortobágyi Nemzeti Park: gyalogtúra szakvezetéssel a Hortobágy halastavi tanösvényen

Kiskunsági Nemzeti Park: hajnali madárdalos túra a Fehér-tónál, túra a fülöpházi buckavidéken; Szent Iván éji Vígasság Bugacpusztán

Körös-Maros Nemzeti Park: Madárhangok a Körös partján – túra, ?Ismerkedjünk meg a túzokkal" túra

Õrségi Nemzeti Park: kirándulás az Õrállók útján, szekértúra szerrõl szerre, madármegfigyelés

Az országos akció az ÖTM, a Magyar Turizmus Zrt., a KvVM és a nemzeti park igazgatóságok szervezésében valósul meg. A Magyar Turizmus Zrt. és a szakmai szervezetek összefogásával az akcióhetet szállásdíjkedvezmények is kiegészítik. Az ország 170 szálláshelye csatlakozott az akcióhoz, így érdemes lesz több napra is elõvenni a túrabakancsot, akár a szállodákat, akár a falusi szálláshelyeket vagy az ifjúsági szállásokat részesítik elõnyben a zöldutazók. A Magyar Szállodaszövetség nyári marketingakciója keretében 2007. június 1. és 30. között az akció csatlakozott szálláshelyein 2=3 kedvezmény várja az érdeklõdõket, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének csatlakozott tagjai június 15. és 24. között 50%-os kedvezményt nyújtanak a zöldturistáknak, a csatlakozott ifjúsági szálláshelyek pedig vagy 2=3 vagy 50%-os kedvezményt biztosítanak június 15. és 24. között. 

http://zoldut.itthon.hu/  

http://www.nemzetipark.gov.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.