2011. október 14-én, pénteken nyolc magyar séf vett részt a  Bocuse'dOr nemzetközi szakácsverseny magyarországi fordulóján. A HUNGEXPO Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállításának zárónapján zajló verseny győztese képviseli hazánkat a Bocuse d'Or 2012 évi európai döntőjén, Brüsszelben. 

 

2011. október 14-én, pénteken nyolc magyar séf vett részt a  Bocuse'dOr nemzetközi szakácsverseny magyarországi fordulóján. A HUNGEXPO Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállításának zárónapján zajló verseny győztese képviseli hazánkat a Bocuse d'Or 2012 évi európai döntőjén, Brüsszelben. 

 

A több mint húsz éves múltra visszatekintő nemzetközi szakácsbajnokság ötletét még a nyolcvanas években egy lyon-i séf, Paul Bocuse fogalmazta meg. Bocuse úgy gondolta, hogy a szakma fejlődéséhez és a minőség fenntartásához jelentős mértékben hozzájárulhat egy rangos versengés.

A verseny azóta a világ legrangosabb megmérettetésnek számít. hiszen közel 50 ország indulói vesznek részt a válogatásokon, országos döntőkön, hogy utána Európa, Ázsia, Amerika legjobbjai versenyezhessenek a kétévenként Lyonban megrendezésre kerülő döntőn.

A versenyzőknek két féle ételt kellett készíteniük egyet nyelvhalból, egyet pedig szabad tartású csirkéből. A hazai versenyzők közül az idén harmadik lett Volenter István a siófoki Mala Garden étterem konyhafőnöke, második Szabó László, a Sodexo executive chef-je.  Az első helyezett Széll Tamás, aki a budapesti Onyx Restaurant séfje. Ő főzte a nemzetközi zsűri értékelése szerint a legjobbat, s így ő fogja képviselni a 2012-ben sorra kerülő európai döntőn Magyarországot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük