Többek közt Közép- és Kelet-Európa blockchain vállalkozásaiba kíván befektetni a Banking on Blockchain tőkealap. A méretét tekintve dobogós helyezést célzó alap a régiós célpontok megtalálására a magyar BnL Growth Partners tanácsadócéget választotta ki.

 

Többek közt Közép- és Kelet-Európa blockchain vállalkozásaiba kíván befektetni a Banking on Blockchain tőkealap. A méretét tekintve dobogós helyezést célzó alap a régiós célpontok megtalálására a magyar BnL Growth Partners tanácsadócéget választotta ki.

 

Az egykori IND Group alapítói által létrehozott BnL Growth Partners a kiválasztott start-upokat menedzsment-szolgáltatásokkal is támogatja. Idén 50 millió dollárt, jövőre pedig további 50 milliót kíván befektetni a többek közt Chris Skinner fintech guru által fémjelzett, és a szingapúri központú Life.Sreda kockázati tőketársaság által is támogatott Banking on Blockchain (BB) alap.

 

„Az elsősorban pénzügyi technológiákra és fizetési megoldásokra koncentráló Life.Sreda 5 millió dollárral kötelezte el magát, az alap pedig további 20 millió dollárt tudhat maga mögött pénzintézeti hozzájárulóktól már az induláskor" – mondja Thomas Labenbacher, az alap ügyvezetője. A BB alap elsősorban közepes méretű pénzintézetek köréből kíván tőkét bevonni, ezáltal biztosítva számukra a folyamatosan növekvő, blockchain alapú technológiai szférához való hozzáférést.

 

Londoni központtal, elsősorban európai befektetési fókusszal indul a BB.

„A közép- és keleteurópai régióban számtalan olyan érdekes és előremutató kezdeményezést találni, amely a blockchain technológia használatán nyugszik, vagy új szemszögből közelít ehhez a forradalmi technológiához." – magyarázza Vinnai Balázs, a BnL Growth Partners társalapítója. Mint vezető partner, a BnL a közép- és kelet-európai régióra fog koncentrálni, hogy felkutasson, és menedzseljen a BB-alap számára alkalmas start-upokat. Mivel ezek a start-upok sokszor nagyon hasonló feladatra vállalkoznak, egy európai mértékben középméretűnek számító bank számára nehezen felmérhető, hogy melyik is érdemel figyelmet. A BnL szerepe lesz az is, hogy támogassa ezeket a pénzintézeteket a megfelelő befektetési partnerek és technológiák kiválasztásában az üzleti elképzeléseiktől függően.

 

„Mivel a blockchain technológiák körül ma már a globálisan legnagyobb bankok és kockázati tőketársaságok bábáskodnak, ezért a BnL Growth Partners-szel való együttműködésünk kiváló lehetőség arra, hogy a közép- és kelet-európai bankok is hozzáférjenek a legfejlettebb technológiákhoz és maguk is hasznot húzzanak a gyorsan növekvő blockchain-iparágból." – mondja Chris Skinner, aki júliusban a Brain Bar rendezvénysorozat keretében Budapestre is ellátogatott.

 

http://bnlgrowth.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük